Hlavní obsah

Plíšková se vyhýbá metru: Tím jsem nikdy nejela. Jsou tam divní lidé

Aktualizováno

Mnoho světových tenisových hvězd se během probíhajícího US Open vyznává ze své lásky k New Yorku, na němž obdivují pulsující život a osobitou různorodost. Už trochu rezervovanější vztah ale mají někteří z nich k jedné z hlavních dopravních tepen, která dopravuje fanoušky ale i samotné tenisty přímo do areálu Národního tenisového centra Billy Jean Kingové ve Flushing Meadows.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková v úvodním kole US Open.

Článek

US Open se odehrává jen pár kroků od linky metra 7 train vedoucí z 34th Street–Hudson Yards v Manhattanu do Main Street ve Flushing. WTA tak na úvod turnaje udělalo mezi špičkovými tenistkami anketu s otázkou, jaký mají vůbec vztah k jízdě metrem.

Světová jednička a obhájkyně titulu Naomi Ósakaová sice reprezentuje Japonsko, ale jako „své město" označuje právě New York. Část dětství strávila na Long Islandu a s jízdou metrem má bohaté zkušenosti.

Foto: Sport.cz

Soupravy metra v těsné blízkosti areálu US Open.

„Jezdila jsem tady někdy s mámou do práce. Používali jsme metro a pamatuji si, jak mě držela za ruku velmi pevně. Jízda metrem tady je opravdu něco," vzpomíná Ósakaová s tím, že v místní podzemní dráze se dají zažít občas bizarní věci.

„To já nejsem velký fanoušek metra. Máme ho i v České republice, ale nikdy jsem ho nepoužila. Můžou tam být i hodně divní lidé," přiznala bývalá světová jednička a finalistka US Open Karolína Plíšková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

The heat affects us all differently #subwaycreatures (@shnubzy @crackheadbarney)

Příspěvek sdílený SubwayCreatures (@subwaycreatures),Srp 22, 2019 v 7:11 PDT

Naopak její příští soupeřka Mariam Bolkvadzeová z Gruzie, která trénuje v Londýně, se metru rozhodně nevyhýbá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

When it rains, we subway (and get frizzy hair). ☔️🌧

Příspěvek sdílený Johanna Konta (@johannakonta),Srp 21, 2019 v 6:15 PDT

„V Londýně je spousta různých linek metra. Tady jsem se tedy ptala, na jaké nástupiště mám jít. A chlápek mi řekl: ´Tady je jenom jedno, nemůžeš to splést.´ Taky se mi tu líbí, jak se vždy rozsvítí název stanice, ve které jsem. To v Londýně není, musíte se dívat kolem a zjistit si to," porovnávala Gruzínka.

Britská jednička Johanna Kontaová je v podzemce jako doma. Fotkami ze svých výletů metrem se dokonce chlubí na Instagramu.

„Je velmi snadné s ním cestovat. A taky mnohem rychlejší, než když použiju taxi či Uber," pochvalovala si Kontaová, která na úvod US Open vyřadila Rusku Darju Kasatkinovou.

Reklama