Hlavní obsah

Vůbec jsem nevěděla, co mám změnit, přiznala po překvapivé prohře s outsiderkou Halepová

New York/Praha

Ovládla Wimbledon a toužila se se dostat daleko i na US Open. Jenže přišel šok. Simona Halepová vypadla v New Yorku už ve druhém kole a potvrdila tak, že se jí v posledních letech tady příliš nedaří. „Vůbec jsem nevěděla, co mám změnit,“ přiznala Halepová po prohře s Taylor Townsendovou, sto šestnáctou hráčkou světa.

Foto: Kevin Hagen, ČTK/AP

Simona Halepová během druhého kola US Open, v němž překvapivě prohrála.

Článek

Byla jasnou favoritkou, jenže soupeřka ji zaskočila, a když pak Simona Halepová nedokázala využít mečbol a došlo na tie-break, Taylor Townsendová v sobě našla více sil a utkání po setech 2:6, 6:3 a 7:6 vyhrála. Halepová tak potvrdila, že se jí v posledních letech na US Open nedaří. Loni a předloni tady vypadla už v prvním kole, letos došla jen o krok dál.

„Už jsem zvykla,“ odvětila na otázku, jak vstřebává brzké vypadnutí z turnaje. „Jsem zklamaná, měla jsem očekávání a cítila se dobře i sebevědomě,“ přiznala letošní wimbledonská vítězka, kterou hra soupeřky zaskočila. „Už párkrát jsem proti ní nastoupila, takže jsem věděla, jak hraje.“

„Jenže teď udělala změnu. Šla téměř po každém míčku na síť. Bylo to trochu jiné. V určitém momentu jsem ve druhém setu ztratila rytmus a pak už jsem vůbec nevěděla, co mám změnit,“ rozpovídala se dvojnásobná grandslamová vítězka na webu WTA. „Hrála opravdu dobře,“ ocenila svou soupeřku rumunská tenistka.

„Zasloužila si vyhrát, dala do toho všechno, aby neprohrála. Byla opravdu skvělá,“ dodala čtvrtá hráčka světa, kterou na US Open ještě čeká smíšená čtyřhra. S krajanem Horiem Tecauem ji v úvodním kole čeká úspěšná dvojice Gabriela Dabrowská, Mate Pavič, která spolu loni vyhrála Australian Open.

Reklama

Související témata: