Hlavní obsah

Elitní tenistka nevyvinula navzdory zranění dostatečné úsilí a na US Open dostala tučnou pokutu

New York/Praha

Když tenisté v úvodním kole grandslamu nesplní požadované profesní standardy, čeká je trest. O tom by mohl vyprávět třeba australský bouřlivák Bernard Tomic a nyní na US Open i elitní tenistka. Španělka Carla Suarezová Navarrová po prvním setu odstoupila z turnaje kvůli bolestem zad a po přezkoumání jí byla udělena pokuta čtyřicet tisíc dolarů za nedostatečné úsilí.

Foto: Profimedia.cz

Carla Suarezová Navarrová.

Článek

I když jí už delší dobu trápí bolavá záda, na US Open si chtěla zahrát. Jenže příliš se jí to nevyplatilo. Nejenže se jí trable ještě více zhoršily, ale ještě musí zaplatit pokutu. Carla Suarezová Navarrová je tak další potrestanou hráčkou, která podle tenisových úředníků v úvodním kole grandslamu neodvedla adekvátní výkon.

Hráčka nastoupila v úvodním utkání turnaje proti Maďarce Timee Babosové. Avšak po prvním setu, který prohrála 2:6, ze zápasu odstoupila ze zdravotních důvodů. Výkon Suarezové Navarrové se ale nelíbil turnajovému rozhodčímu Soerenovi Friemelovi a začal se jím zabývat.

„Po přezkoumání zpráv od lékařského týmu a grandslamových supervizorů bylo rozhodnuto, že Carla Suarezová Navarrová nesplnila požadované profesní standardy,“ uvedl Friemel na webu BBC. Španělská tenistka sice obdržela za účast v prvním kole turnaje prize money 58 000 dolarů (přibližně milion tři sta tisíc korun), avšak nyní bude muset zaplatit pokutu 40 000 dolarů (devět set čtyřicet tisíc korun).

Třiatřicátá hráčka světa je již několikátou potrestanou za neadekvátní výkon v úvodním kole grandslamu. Ve Wimbledonu byl za odfláknutý výkon potrestán Australan Bernard Tomic, který od vedení grandslamu dostal pokutu 45 000 liber (1,3 milionu korun), což odpovídá výši prémie za toto kolo. Tomic se proti tomu odvolal, avšak neuspěl, předseda odvolací komise mu to vysvětlil tím, že není jediný důkaz, že by se mohl polepšit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články