Hlavní obsah

Bartyová je ohledně konání tenisového US Open skeptická

Australská tenistka Ashleigh Bartyová se netají obavami uspořádat za současných podmínek grandslamové US Open. První hráčka světového žebříčku se přidala k dalším tenistům ze světové špičky, podle nichž zatím pro restart sezony zatím není příhodná situace. O konání newyorského turnaje, který je naplánován od 31. srpna, by se mělo rozhodnout ještě tento týden.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Světová tenisová jednička Ashleigh Bartyová.

Článek

"I já mám pochybnosti. Chápu, že turnaje už se chtějí rozběhnout, ale bezpečnost všech musí mít prioritu," uvedla čtyřiadvacetiletá rodačka z Queenslandu pro agenturu AP. Opatrný postoj drží i přesto, že se sama návratu na kurty nemůže dočkat a těší se na obhajobu titulu na Roland Garros, které bylo kvůli koronaviru přeloženo z května na podzim. "Nejprve se ale musíme ujistit, že to bude bezpečné. Nejen pro mne, ale pro celý můj tým," dodala.

Organizátoři US Open už v minulých týdnech představili zvažovaná opatření, za nichž by bylo možné turnaj uspořádat. Mezi ně patří mimo jiné omezení doprovodu hráčů na jednu osobu či ubytování ve společném hotelu.

Jako extrémní označil navrhované podmínky první hráč světového žebříčku Novak Djokovič, svou účast zpochybnil i obhájce titulu Rafael Nadal či světová dvojka Simona Halepová.

Reklama

Související témata: