Hlavní obsah

Světová jednička Bartyová vynechá kvůli koronaviru US Open

Melbourne/Praha

Světová jednička Ashleigh Bartyová vynechá kvůli obavám z koronaviru tenisové US Open, které začne v New Yorku koncem srpna. Zda bude obhajovat titul na odloženém French Open, jež je na programu o měsíc později, se čtyřiadvacetiletá Australanka ještě nerozhodla.

Foto: Sport.cz

Světová jednička Ashleigh Bartyová.

Článek

"Miluju obě akce, takže to bylo složité rozhodování. Pořád je tu ale velké riziko v souvislosti s covidem-19 a já nechci, abychom mu já i můj tým museli čelit," uvedla v prohlášení Bartyová. "Ohledně French Open a následujících turnajů v Evropě se rozhodnu v nejbližší době," dodala.

Vítězka osmi turnajů WTA Bartyová se loni v září vrátila na tenisový trůn, dohromady v čele žebříčku strávila až do jeho březnového zmrazení 35 týdnů. Letos vyhrála lednový turnaj v Adelaide, na Australian Open vypadla v semifinále.

Účast na US Open naopak potvrdila bývalá světová jednička Japonka Naomi Ósakaová, vítězka turnaje z roku 2018. Očekává se, že v New Yorku budou hrát i první tenista žebříčku Srb Novak Djokovič či třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Američanka Serena Williamsová.

Reklama

Související témata: