Hlavní obsah

Teenagerka pobláznila Británii. Fanoušci ponocovali, tenisový svaz nabídl omluvenky z práce

Pohádkové tažení osmnáctileté Emmy Raducanuové na grandslamovém US Open nastartovalo v její vlasti Velké Británii tenisovou horečku. Kdo chtěl na Ostrovech vidět v televizi nakonec úspěšný boj o finále mladé tenistky, čekalo ho dlouhé ponocování. Fanouškům, kteří bojovali s oddalováním spánku a starostmi v jaké kondici půjdou ráno do práce, s notnou dávkou vtipu nabídl pomocnou ruku britský tenisový svaz.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Sen pokračuje! Emma Raducanuová prošla na US Open z kvalifikace do semifinále.

Článek

Kdo pamatuje zlatou jízdu českých hokejistů na olympiádě v Naganu, jistě si vybaví „noční šichty" u televizních obrazovek a následný celonárodní pokles pracovní i studijní morálky. Vidět klíčové bitvy s Kanadou či Ruskem bylo otázkou takřka státního významu a hrdosti, a i na pracovišti se řešil prakticky jen hokej.

Raducanuová je sice rodačkou z Toronta a dcerou rumunského otce a čínské matky, nicméně hrdě se hlásí k Velké Británii, kde žije od dvou let. A nyní to platí pochopitelně i v opačném gardu.

Britové si museli přivstat na její zápas proti přemožitelce Karolíny Plíškové Marii Sakkariové na druhou hodinu ranní tamního času, na kdy byl stanoven začátek duelu. Jenže předchozí třísetová semifinálová bitva mezi Leylah Fernandezovou a Arynou Sabalenkovou se ještě o hodinu protáhla.

Když se první semifinále přehouplo do třetího setu, britští fanoušci vzali útokem sociální sítě, kde sdíleli hněv nad dalším čekáním na duel jejich oblíbenkyně. Sdíleli se návody na to, jak se udržet vzhůru, na řadu přišly i memy s komikem Mr. Beanem, jemuž udržují otevřené oči dva páry sirek.

Na situaci s vtipem zareagoval britský tenisový svaz LTA, který na Twitteru nabídl oficiální omluvenku z práce pro ty, kteří zápas Raducanuové sledovali.

„Prosím, uvolněte .... (doplnit jméno) 10. září z práce, aby získal čas na zotavení po sledování Emmy Raducanuové v semifinále US Open v pátečních ranních hodinách. Sledování zápasu je zásadní aktivitou vašeho zaměstnance a vyhovění této žádosti bude mít pozitivní dopad na jeho pracovní morálku. S úctou, LFA."

Raducanuová držela příznivce u obrazovek nakonec jen 84 minut, které jí na vítězství 6:1, 6:4 nad Sakkariovou stačily.

Ktetá ze senzačních finalistek US Open vybojuje titul?
Emma Raducanuová
50,6 %
Leylah Fernandezová
49,4 %
Celkem hlasovalo 5288 čtenářů.

Reklama