Hlavní obsah

Golden Slam! Handicapovaní tenisté Alcott a De Grootová zkompletovali unikátní úspěch

New York

Australan Dylan Alcott a Nizozemka Diede de Grootová se v neděli na US Open stali prvními handicapovanými tenisty, kteří získali takzvaný Golden Slam. Světové jedničky mezi vozíčkáři letos ovládly všechny čtyři grandslamové turnaje a k tomu dvouhru na paralympijském turnaji v Tokiu.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Australský handicapovaný tenista Dylan Alcott získal takzvaný Golden Slam.

Článek

Alcott a De Grootová zkompletovali unikátní úspěch díky dvousetovým výhrám ve finále v New Yorku. "Dlouho to nebylo možné, protože ve Wimbledonu nebyla soutěž ve dvouhře. Teď už se tam nějaký čas hraje a je úžasné vidět, že se tour stále více profesionalizuje," řekla De Grootová.

Jedinou osobou, jež dosud dosáhla na Golden Slam, byla Steffi Grafová. Německá tenistka vyhrála všechny čtyři grandslamy a olympijský turnaj v Soulu 1988.

Šanci na Golden Slam měl letos až do her v Tokiu Novak Djokovič, který triumfoval na Australian Open, Roland Garros a ve Wimbledonu. V Japonsku srbský tenista vypadl v semifinále s Němcem Alexanderem Zverevem.

Na US Open usiloval i o tak mimořádně ceněný kalendářní Grand Slam, ale jeho vítěznou sérii zastavil ve finále po výhře 6:4, 6:4 a 6:4 Rus Daniil Medveděv.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články