Hlavní obsah

Skutečný král Wimbledonu: Jeho příběh dojal fanoušky

Praha

Nenajdete ho v předzápasových programech ani v analýzách sázkových kanceláří. Přesto je jeho přítomnost na slavném Wimbledonu nezbytná. Jmenuje se Rufus a je to jestřáb. Bez něho by nebylo možné zabezpečit hladký průběh nejslavnějšího turnaje světa. Opeřenec se v All England Clubu stará o to, aby fanoušci ani hráči neměli problémy s všudypřítomnými holuby, respektive trusem, který vzhledem k travnatému povrchu znamená pro pořadatele vážný problém.

Foto: Sport.cz

Bez jestřába Rufuse se Wimbledon neobejde

Článek

Jestřáb Rusuf hlídá okolí All England Clubu již dlouhých patnáct let, jeho služby však využívají i nemocnice s přistávacími plochami pro helikoptéry či letiště, kde se stará o bezpečnost přistávajících a odlétajících strojů před jinými nežádoucími opeřenci.

Že opravdu nejde jen o rozmar pořadatelů, potvrzuje i fakt, že Rufus je brán jako oficiální zaměstnanec Wimbledonu s vlastním rádiovým vysílačem pro určení jeho polohy a bezpečností kartou s fotografií.

Rufus si ve svém životě už prožil leccos. Z auta svého majitele byl slavný opeřenec ukraden zloději, což způsobilo mezi fanoušky obrovský poprask. Jestřábovu popularitu ukazuje i to, že byl Brity označen "nejpopulárnějším ptákem světa."

Rufus byl po několika dnech nalezen a předán svým ošetřovatelům. Ze svého nedobrovolného pobytu si však odnesl poranění nohy, kvůli kterému mu musel být odstraněn vysílač. Jestřáb se tak aspoň v noci užívá volného pohybu.

Foto: Sport.cz

Jestřáb Rusuf střeží hladký průběh Wimbledonu

Jestřábova oblíbenost dosáhla v Británii takových hranic, že mu jeho fanoušci dokonce založili twitterový a facebookový účet.

Rufus se stal navíc filmovým hrdinou i v seriálu "Here´s To Perfection" či některých reklamních spotů.

Reklama

Související témata: