Hlavní obsah

Nejúžasnější je, jak jsem bojovala, vyprávěla po vyřazení světové jedničky americká tenistka

Londýn/Praha

Tráva jí svědčí. Důkazem je i to, že z patnácti zápasů, které letos na ní odehrála, čtrnáctkrát odcházela jako vítězka. Nyní Alison Riskeová válí i ve Wimbledonu. V osmifinále otočila utkání proti světové jedničce Ashleigh Bartyové a poprvé v kariéře se mohla radovat z postupu do grandslamového čtvrtfinále. „Jsem hrdá na to, jak jsem zvládla tento zápas,“ prohlásila americká tenistka.

Foto: Ben Curtis, ČTK/AP

Americká tenistka Alison Riskeová si ve Wimbledonu poradila se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou.

Článek

Utkání pro ni nezačalo dobře. Za pouhou minutu prohrávala 0:1. Ashleigh Bartyová totiž v úvodním gamu trefila čtyři esa a Alison Riskeová se spolu s diváky nestačila divit, jak to světové jedničce jde. Svůj servis si pak sice udržela a vyrovnala na 1:1, avšak poté už byla na kurtu zase lepší Bartyová, která první set vyhrála 6:3.

Riskeová se ale nevzdala. Na svém oblíbeném turnaji totiž ještě nechtěla končit. Vítězku letošního French Open donutila k chybám a druhý a třetí set ovládla poměrem 6:2, 6:3 a poprvé v kariéře se mohla radovat z postupu do grandslamového čtvrtfinále. „Jsem tak nadšená,“ přiznala Riskeová na webu BBC.

„Jsem hrdá na to, jak jsem tento zápas zvládla. Věděla jsem, že pokud chci uspět, musím hrát agresivně. Postup do čtvrtfinále je skvělý, ale nejúžasnější pro mě je, jak jsem bojovala,“ vyprávěla americká tenistka dál. „Wimbledon mám moc ráda. Mé hře tráva vyhovuje. Svému snoubenci jsem před utkáním říkala, že nechci, aby to tady pro mě skončilo.“

„Udělala jsem vše pro to, aby se tak nestalo a povedlo se to,“ dodala pětapadesátá hráčka světa, která se v úterním čtvrtfinále utká s krajankou Serenou Williamsovou. Splnilo se jí tak přání, neboť ještě předtím, než se dozvěděla, kdo bude její soupeřkou, prohlásila, že by si moc chtěla zahrát proti vítězce třiadvaceti grandslamů.

Reklama