Hlavní obsah

Začátek konce? Federer už je pouhým smrtelníkem, shodují se legendy

Moment, který zaskočil všechny. Dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer vyfasoval ve čtvrtfinále Wimbledonu kanára a s turnajem se rozloučil. Legendy byly z jeho výkonu zaskočené, ale také chválily polského soupeře Huberta Hurkacze, který předvedl skvělou hru.

Foto: Toby Melville, Reuters

Švýcarský šampion Roger Federer dohrál letos ve Wimbledonu ve čtvrtfinále.

Článek

Osminásobný wimbledonský šampion Roger Federer zažil ve čtvrtfinále šok. Čtrnáctý nasazený Hubert Hurkacz předvedl na centrálním dvorci svůj životní výkon. Federer, který má na svém kontě neuvěřitelných 20 grandslamových titulů ve dvouhře, dokonce ve třetím setu vyfasoval kanára.

Pouhá hodina a 49 minut Hurkaczovi stačila k demolici švýcarského šampiona 6:3, 7:6 a 6:0. „Nevím, jestli tu ještě někdy uvidíme tohohle velikána," řekl na adresu Švýcara ruský tenista Karen Chačanov, který prohrál ve čtvrtfinále s Kanaďanem Shapovalovem.

„Hurkacz byl prostě příliš dobrý," řekl Mats Wilander, bývalý švédský tenista. „Federer zjevně není momentálně ve své nejlepší formě, ale Hurkacz ho donutil vypadat obyčejně," pokračoval. „Faktor zastrašování se u Federera začíná vytrácet, jako u každého, ale Hurkacz hrál mimořádně dobře," nešetřil chválou na adresu polského esa.

„Všiml jsem si chybných úderů, nepříjemně vypadajících bodů od Rogera a samozřejmě posledního setu, 0:6, to bylo překvapení," řekla k Rogerovi německá tenisová legenda Boris Becker. „Ano, soupeř neměl nejlepší den, ale vy zachováte chladnou hlavu, i když hrajete s Federerem. Za to patří Hurkaczovi všechna čest," chválil Poláka Becker.

Další tenisová legenda, John McEnroe, nevěřil svým očím. „Nemůžu uvěřit, co že se to stalo, ale je to jen člověk," řekl k Federerovi. I přes prohru si Švýcar vysloužil obrovské ovace. On sám netuší, zda se ve Wimbledonu ještě někdy představí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama