Hlavní obsah

Plíškovou přemohly ve Wimbledonu emoce. Po porážce se rozplakala

Proti světové jedničce Ashleigh Bartyové statečně bojovala, dokázala se po špatném úvodu vrátit do zápasu, ale finále Wimbledonu česká tenistka Karolína Plíšková nakonec po velké bitvě prohrála. Porážka a atmosféra slavného Wimbledonu na lounskou rodačku nakonec silně dolehly.

Foto: Paul Childs, Reuters

Plačící Karolína Plíšková s trofejí po prohře ve finále Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Při závěrečném ceremoniálu nedokázala udržet slzy. „Všem vám moc děkuji. Užila jsem si každou minutu na tomto kurtu," rozpovídala se devětadvacetiletá Češka na centrálním dvorci v All England Clubu a začala plakat.

Z hlediště přišla mohutná podpora a Karolína Plíšková nakonec mohla svoji řeč dokončit.

„Nikdy nepláču... Ash (Bartyová) odehrála neuvěřitelný turnaj, gratuluji jí i jejímu týmu k vítězství. Chci poděkovat i všem z mého týmu. Celý můj úspěch patří jim, bez nich bych tady nebyla. Bez ohledu na to, jakou teď držím trofej, tohle pro mě byly skvělé týdny," děkovala směrem ke svému kouči Saschovi Bajinovi, který ji dokázal probudit k parádním výkonům i na její dosud neoblíbené wimbledonské trávě.

Před poraženou finalistkou smekla i vítězka Bartyová, která svoji řeč začala právě komentářem ke své soupeřce.

„Musím začít u Káji. Gratuluji ti k fantastickému turnaji, i tvému týmu. Vždycky si ráda otestuji svoje schopnosti v zápasech s tebou, doufám že jich proti sobě ještě hodně odehrajeme," uvedla čerstvá wimbledonská šampionka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: