Hlavní obsah

Krčmář se těší na blikání v Pchjongčchangu

Pchjongčchang

Podstatně dřív, než o víkendu vstoupil na korejskou půdu, dýchla olympiáda na biatlonistu Michala Krčmáře. „Bylo to doma při balení. Musel jsem totiž chystat dvě tašky, jednu na soustředění do Almaty a druhou s olympijskou výbavou, která letěla přímo do Pchjongčchangu. Když jsem všechny ty věci skládal, tak jsem si poprvé naplno připustil, jak moc se hry blíží,“ říká Krčmář, který olympijské tratě poznal už loni v březnu při Světovém poháru.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Český biatlonista Michal Krčmář.

Článek

„Jsou tam náročná stoupání a není jich málo. Slibovali, že upraví ten nejprudší sjezd. Tam když totiž člověk spadne, pak většinou takovým způsobem, že flinta to úplně nepřežije," přibližuje.

„Když do toho zahrnu i střelnici, kde se hodně mění vítr a vytrestá vás, když si to nehlídáte, tak to fakt nebude jednoduché," tuší Krčmář.

Navíc budou úplně jiné sněhové podmínky. „Před rokem tam foukal písek z bunkerů, jak se jezdí na golfovém hřišti. Letos nás čeká všude přemrzlý sníh," líčí a těší se na specifické korejské publikum.

„Atmosféra bude spíš komornější, ale zase budou určitě blikat. Loni tam bylo jen pár stovek lidí, ale všichni měli různá světýlka, blikalo se i mobily a do toho pištěli," usmívá se Krčmář.

Reklama

Související témata: