Hlavní obsah

Utrápený biatlonista Svendsen hledal pomoc u psycholožky

Biatlonová velmoc Norsko je v mužských závodech v Koreji zatím hodně za očekáváním a čtyřnásobný olympijský vítěz Emil Hegle Svendsen dokonce kvůli tomu požádal o pomoc týmovou psycholožku. Zatímco během Světových pohárů v této sezoně s Martinem Fourcadem dominovali, na hrách v Pchjongčchangu skončil Svendsen dvakrát až ve druhé desítce pořadí. Fourcade se naopak uklidnil zlatem ze stíhačky.

Foto: Toby Melville, Reuters

Emil Hegle Svendsen z NOrska při sprintu.

Článek

"Byl jsem u ní párkrát. Po špatných závodech přišly pochybnosti a ztratil jsem sebevědomí," přiznal Svendsen pro norský list Verdens Gang. Britt Tajetová-Foxellová mu prý pomohla. Dokázat to může ve čtvrtečním vytrvalostním závodu. "Určitě to bylo přínosné. Pomohla mi připravit se na další závod a ne se v tom babrat," dodal.

Norsko ve Světovém poháru vede mezi muži pořadí národů a v hodnocení seriálu má čtyři jména do 13. místa. Po dvou závodech ale zůstává bez medaile. Jejich slabší formu využil například i Michal Krčmář, stříbrný ze sprintu.

Svendsen, byť už má čtyři zlata z olympiád, má zatím na kontě 18. a 20. místo. "S tím přece nepojedu domů. Už se to musí otočit," dodával si sám sebevědomí vlajkonoš výpravy při slavnostním zahájení her.

Další z papírových favoritů Johannes Bö je dokonce nejhorším z Norů, dvakrát byl až ve třetí desítce. Pomoc psychologa ale nevyhledal. "Nikdy jsem u nich nebyl. To není správná cesta. Neměli bychom dělat problémy větší, než jsou," řekl čtyřiadvacetiletý biatlonista.

Reklama

Související témata: