Hlavní obsah

Finsko - OSR 3:2Finky zdolaly tým OSR a radují se z bronzu

Pchjongčchang

Finské hokejistky dosáhly potřetí v historii na olympijských hrách na medaili. V boji o třetí místo ve středu vyhrály v Pchjongčchangu nad ruským výběrem 3:2 a stejně jako letech 1998 v Naganu a 2010 ve Vancouveru dosáhly na bronz. Pro Rusky hrající pod hlavičkou OSR je i čtvrté místo historickým počinem.

Článek

Finky se brzy dostaly do vedení. Už ve třetí minutě proměnila přesilovou hru při vyloučení Marie Batalovové Petra Nieminenová. Po deseti vteřinách druhé dějství zvýšila náskok týmu trenéra Pasiho Mustonen Susana Tapaniová.

Ve 23. minutě sice snížila Olga Sosinová, ale dvoubrankový náskok vrátila Finsku krátce po polovině utkání Linda Välimäkiová. Ve 47. minutě v přesilové hře sice dala Ruskám naději na první medaili v historii Ljudmila Beljakovová, ale Finky těsný náskok uhájily.

Hokejový turnaj žen - o 3. místo
Finsko - OSR 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Nieminenová (Tuominenová, Tapaniová), 21. Tapaniová (Karvinenová), 33. Välimäkiová (Hoviová) - 23. Sosinová (Beljakovová), 47. Beljakovová (Batalovová, Štarjovová). Rozhodčí: Allenová (USA), Arianová-Lortieová (Kan.) - Leclercová (USA), Toddová (Kan.). Vyloučení: 4:5, navíc Šochinová (Rus.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3217.
Finsko: Rätyová - Hiirikoskiová, Rahunenová, Savolainenová, Tuominenová, Lindstedtová, Jalosuová - Karvinenová, Väliläová, Tapaniová - Nieminenová, Välimäkiová, Hoviová - Tulusová, Niskanenová, Nuutinenová - Rajahuhtaová, Säkkinenová, Hakalaová - Saariová. Trenér: Pasu Mustonen.
OSR: Morozovová - Ganejevová, Pirogovová, Gorčarenková, Batalovová, Lobovová, Tkačovová, Nikolajevová - Dergačovová, Štarjovová, Šochinová - Beljakovová, Sosinová, Kanajevová - Pavlovová, Kulišovová, Djupinová - Smolinová, Kadirovová. Trenér: Alexej Čisťakov.

Reklama