Hlavní obsah

Povzbudivá zpráva pro české hokejisty! Tygr v kleci věří, že proti Rusům nastoupí

Kangnung

Povzbudivá zpráva před pátečním semifinále ZOH s Olympijskými sportovci Ruska! Čtvrteční trénink absolvoval s českou hokejovou reprezentací bez úlev i obránce Michal Jordán, který musel čtvrtfinále s USA kvůli svalovému problému vynechat. Start 27letého zadáka Chabarovsku proti Rusům tak není vyloučen.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Český hokejista Michal Jordán (47) během utkání s Kanadou. Zahraje si i o finále?

Článek

Jordána píchlo ve svalu na noze při úterním tréninku, o den později sice ještě figuroval v původním zápisu čtvrtfinálového utkání, proti Američanům ale na led nevyjel. Po rozbruslení se rozhodl, že to na ostrý zápas není.

„Ve čtvrtek už to bylo o dost lepší. Absolvoval jsem celý trénink a noha vypadá dobře. Tak věřím, že proti Rusům nastoupím," prohlásil Jordán.

Do risku nepůjde

„Kdyby to ale nebylo stoprocentní, tak bych to určitě řekl trenérům. Jsme tu jako tým a do risku, že bych to klukům pokazil, nepůjdu. Když si budu úplně jistý, že je noha dobrá, budu hrát," vysvětluje Jordán.

Nervy drásající čtvrtfinále s USA, které rozhodly až samostatné nájezdy, sledoval z kabiny. „Bylo to šílený, na tribuně bych to totiž asi (psychicky) nezvládnul. Ale sledovat to z kabiny možná bylo ještě horší. Nevím, jestli bych něco podobného chtěl ještě někdy zažít. Chodil jsem po šatně jako tygr v kleci," řekl Jordán.

Teď už ale myslí na semifinále s Rusy. „Jsou velmi silní do útoku. Mají to poskládané ze dvou týmů KHL (CSKA Moskva a Petrohradu). Budou hodně sehraní. Věřím ale, že když na ledě necháme všechno, budeme skákat do střel a Francík zase zachytá, máme šanci postoupit," říká Jordán a z šesti porážek s Ruskem v řadě si nedělá těžkou hlavu. „Každá série jednou končí. Doufáme, že tahle v pátek," je odhodlaný.

Reklama

Související témata: