Hlavní obsah

Do prde**! soptil otec v roli komentátora, když dcera nevídanou chybou přišla o medaili

Malou sportovní tragédii prožila v posledním závodě na ZOH v Pchjongčchangu rakouská lyžařka Teresa Stadloberová, která se málo vídanou chybou připravila o téměř jistou medaili na klasické třicítce. Pikantní navíc je, že závod komentoval přímo v dějišti pro rakouskou stanici ÖRF její otec Alois, sám bývalý reprezentant v klasickém lyžování, který se v přímém přenosu pochopitelně jen těžko vyrovnával se zaváháním své dcery.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaná Rakušanka Teresa Stadloberová po olympijském závodě na 30 km.

Článek

Stadloberová si jela pro stříbrnou medaili za suverénní Norkou Marit Björgenovou, ale sedm kilometrů před cílem po sjezdu zvolila špatný směr, a než si svou chybu stačila uvědomit a napravit ji, medailové naděje byly pryč.

„Běží špatným směrem, do prde**! Sakra, kam to vyběhla? Všechno je v háji. Bože můj!" klel v přímém přenosu Alois Stadlober a naštvaně mlátil tužkou za komentátorským pultem.

Jeho dcera, která měla stejný problém na trati hned dvakrát, si nakonec doběhla pro devátou příčku a ještě se musela strachovat, zda nebude diskvalifikovaná.

„Nevím, co se stalo špatně, protože jsem měla předtím skvělý den. Nerozumím tomu, nechápu. Vybrala jsem si špatnou stopu, a dokonce dvakrát. Podruhé už jsem si nebyla jistá. Měla jsem výpadek, nechápu, proč jsem jela jinam," smutnila v cíli pětadvacetiletá závodnice.

Pro stříbro si tak dojela Finka Krista Pärmäkoskiová. Trochu kuriózní bronz vybojovala Švédka Stina Nilssonová, která v dramatickém spurtu porazila favorizovanou Norku Ingvild Östbergovou. Pikantní na její medaili byl fakt, že Švédka netušila, že spurtuje o bronz, protože měla za to, že před ní dorazila dřív do cíle právě Stadloberová.

Otec Alois běžel do cílové rovinky svoji zdrcenou a plačící dceru obejmout.

I olympijská vítězka a komentátorka České televize Kateřina Neumannová marně hledala v paměti, že by se na takto špičkové akci něco podobného stalo adeptovi na medaili.

Většina českých fanoušků si asi vzpomněla na čtrnáct let starý omyl Lukáše Bauera, jenž si běžel pro triumf v závodu SP v Umee, jenže 150 metrů před cílem vjel do špatného koridoru. A byť svůj omyl napravil a do cíle doběhl v nejrychlejším čase, byl diskvalifikován a vítězství připadlo domácímu Mathiasi Fredrikssonovi. Jenže to šlo jen o dílčí podnik Světového poháru, na olympijských hrách se podobný lapsus opravdu jen tak nevidí.

Reklama