Hlavní obsah

Expert má jasno: Na olympiádě Češi vybojují čtyři medaile

Medailová horečka se blíží. Do startu zimních olympijských her v Pchjongčchangu chybí jen pár dní a fanoušci už jsou natěšení, jak budou čeští sportovci útočit na cenné kovy. Bookmaker společnosti Chance Karel Brettschneider odhaduje, že medailové radosti zase tak moc nebude „Tipujeme, že se můžeme dočkat čtyř cenných kovů," má jasno expert. Že to však čtyřikrát pro české barvy cinkne, to je podle něj tutovka. „Na tuto variantu jsme vypsali nejnižší možný kurt 1,01:1," prozrazuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká během paralelního slalomu

Článek

Největšími aspiranty na medaile jsou snowboardistka Ester Ledecká, která v této sezóně ničí konkurenci. Velké šance by měla mít i rychlobruslařka Martina Sáblíková, od níž v posledních letech bývalo pravidlem, že se z významné akce bez medaile nevracela. Nic na tom nemění, že českou reprezentantku v této sezóně limitují zdravotní trable.

Chance naopak tolik nevěří hokejistům. „Vyhlídky české hokejové reprezentace hodnotíme poněkud skepticky. Českému týmu se na nejvýznamnějších soutěžích dlouhodobě příliš nedaří, proto je aktuální kurz na zlatou medaili 9:1," prozrazuje expert. Pokud by tedy někdo českému týmu věřil a turnaj by Jandačův výběr skutečně vyhrál, znamenalo by to slušnou výhru.

Bez ohledu na případné úspěchy českých barev si tisková mluvčí Chance Markéta Světlíková myslí, že olympiáda bude velkým magnetem pro sázkaře. I když časový posun přibližně osmi hodin může nadšení řady fanoušků trochu ochladit. „Celkově odhadujeme, že se výše přijatých sázek bude pohybovat kolem hranice 75 milionů. To je zhruba srovnatelné s objemem sázek na olympijské hry v Soči," těší se na sportovní svátek Světlíková. Olympijské hry v Pchjongčchangu startují 9. února.

Reklama

Související témata: