Hlavní obsah

Gólmani ukázali nové masky pro Soči. Moje je hezčí, směje se Salák. Která se víc líbí vám?

Soči

Zbrusu nové masky vyrobené speciálně pro olympijský turnaj představili v Soči čeští gólmani Alexander Salák s Jakubem Kovářem. Oba se na výrobě ochrany své hlavy podíleli vlastními nápady, přestože příliš velký manévrovací prostor neměli. Příští týden po svém příjezdu do dějiště her odhalí masku i třetí z českých brankářů Ondřej Pavelec.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář hokejové reprezentace Alexandr Salák a jeho nová maska pro ZOH.

Článek
Fotogalerie

Gólmani zařazení do širší olympijské nominace obdrželi už před dvěma měsíci e-mail, který je na vytvoření nové masky upozornil. Její design si určovali sami, byli však omezeni nutností použít státních barev, tedy znaku či vlajky.

Zatímco Salákova maska je vyvedena státní vlajkou nahoře a červeno-modro-bílými pruhy po stranách, ta Kovářova je rozdělena švy a obsahuje jednotlivé části státního znaku - stříbrného dvouocasého lva a dvě orlice.

„Zvolil jsem trošku víc malování, protože znak se mi zdál lepší. Zaprvé vypadá hezky, navíc kdybych zvolil státní vlajku, tak ona je tak jednoduchá, že by maska vypadala trochu odbytě. Navíc vlajku už máme na dresech, bylo by to slité," vysvětluje své rozhodnutí Kovář.

„To já si ji zvolil, aby šla k dresům. Snažil jsem se držet trochu old school, prostě jednoduše. Moc se mi líbí, jsem spokojený," říká Salák a při otázce, jak se mu zamlouvá ta Kovářova, ihned vypálí: „Moje je hezčí!".

A jaký je váš názor? Hlasujte v diskuzi pod článkem.

Kdo má hezčí masku pro olympijský hokejový turnaj?
Alexander Salák
28,9 %
Jakub Kovář
71,1 %
Celkem hlasovalo 58643 čtenářů.

Reklama

Související témata: