Hlavní obsah

Vůjtek přišel o další oporu. Starosta nahradil v nominaci Slovenska na OH Višňovského

Soči

Obránce Tomáš Starosta z Chanty-Mansijsku nahradil v nominaci hokejistů Slovenska na olympijské hry v Soči Ľubomíra Višňovského z New Yorku Islanders. Dvaatřicetiletý Starosta, který startoval na čtyřech světových šampionátech a má na kontě stříbro z roku 2012 v Helsinkách, se pod pěti kruhy představí poprvé. Český kouč na lavičce slovenského výběru Vladimír Vůjtek starší tak musel ještě před začátkem turnaje udělat již čtvrtou vynucenou změnu ve složení kádru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Nedvěd (vpravo) v souboji s Tomášem Starostou ze Slovenska

Článek

O doplnění Starosty místo Višňovského, který sice po otřesu mozku v NHL už nastupoval, ale neprošel výstupní lékařskou prohlídkou, rozhodlo vedení slovenského týmu v čele s českým trenérem Vladimírem Vůjtkem starším po nedělním ranním tréninku v Soči. S týmem se v dějišti vedle Starosty připravují také další beci Marek Ďaloga z Pardubic a Ivan Švarný ze Záhřebu.

„Tomáš Starosta pro nás byl první volbou. Je to zkušený hráč, kterého do obrany potřebujeme. Pravda je, že to ještě není definitivní, protože schvalovací proces náhrady za zraněného hráče trvá den až dva,“ řekl oficiálním stránkám Slovenského svazu ledního hokeje generální manažer týmu Otto Sýkora.

„Do Soči jsem jel s tím, že by to mohlo vyjít. Ale nikomu jsem nic špatného nepřál. 'Višňa' ale nakonec nemůže přijet a zůstávám tu já. Jsem rád,“ prohlásil Starosta, který si v této sezóně KHL připsal ve 44 zápasech 13 bodů za pět branek a osm asistencí.

Slováci museli udělat oproti původní nominaci už čtyři změny. Vypadli také zadáci Dominik Graňák z Dynama Moskva, Michal Sersen ze Slovanu Bratislava a útočník Marián Gáborík z Minnesoty. Nahradili je obránci Milan Jurčina z TPS Turku, René Vydarený z Hradce Králové a forvard Branko Radivojevič ze Slovanu Bratislava.

Reklama