Hlavní obsah

Ovečkinův otec dostal po zápase se Slováky infarkt. Ruské hvězdě o tom řekli až po třech dnech

Soči

Zatímco většina ruských hokejistů působících v NHL zamířila ve čtvrtek po čtvrtfinálovém konci sborné z olympijského turnaje v Soči zpátky do zámoří, aby se připojila ke svým klubům, hvězdný Alexander Ovečkin v dějišti her zůstal. Jeho otce totiž během turnaje postihl infarkt.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Alexander Ovečkin na tréninku ruských hokejistů v hale Bolšoj.

Článek

„Alexův otec dostal infarkt, když byl na olympiádě v Soči," prohlásil v telefonickém rozhovoru pro agenturu olympijských her Sergej Kočarov, tiskový mluvčí Washingtonu, kde Ovečkin dělá kapitána.

„Ovečkinův otec dostal infarkt krátce po zápase Rusů se Slováky," doplnil Kočarov, že ke smutné události došlo už v neděli po závěrečném zápase základní skupiny A, který Rusové vyhráli nejtěsněji 1:0 až po samostatných nájezdech.

Ovečkin junior se však o problémech svého otce nedozvěděl ihned. „Byl o tom informován až po středečním čtvrtfinálovém zápase Rusů s Finy," přiznal Kočarov. Nejspíše proto, aby se hvězda sborné plně koncentrovala na čtvrtfinále s týmem Suomi.

„Nyní je se svým tátou v Soči a zůstane s ním i dál. Uvidíme, jak se jeho zdravotní stav bude vyvíjet den po dni," uzavřel Kočarov.

Reklama

Související témata: