Hlavní obsah

Morgensternův zdravotní stav se stále zlepšuje. Pojede skokan do Soči?

Rakouský skokan na lyžích Thomas Morgenstern dělá velké pokroky při zotavovacím procesu po těžkém pádu v tréninku na lety na mamutím můstku Kulm. Podle lékařů už pominula akutní fáze jeho zdravotního stavu, zranění také s největší pravděpodobností nezanechá trvalé následky. Úplně vyloučena zatím není ani Morgensternova účast na zimních hrách v Soči, šéftrenér rakouského svazu Alexander Pointner chce do poslední chvíle ponechat pro trojnásobného olympijského vítěze volné místo v nominaci.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Zraněný Thomas Morgenstern na mamutím můstku v Kulmu.

Článek

Pád rakouského skokana na lyžích Thomase Morgensterna na mamutím můstku v Kulmu.

Morgenstern po druhém vážném pádu během měsíce leží od pátku s těžkým zraněním hlavy na jednotce intenzivní péče v salcburské úrazové nemocnici. Nejnovější vyšetření ukázala, že zcela ustalo krvácení do mozku. Podle primáře Josefa Obrista nyní sedmadvacetiletého skokana čeká desetidenní až dvoutýdenní regenerační fáze, poté začne rehabilitovat. Na samotný pád si prý skokan nevzpomíná, shlédl ho ale na videu.

Podmínkou jeho účasti na olympiádě v Soči je plné uzdravení, start na vrcholné akci je proto stále spíše nepravděpodobný. Nominační uzávěrku mají Rakušané 27. ledna, do té doby bude Pointner místo v týmu pro Morgensterna držet. "Zaslouží si to," řekl šéftrenér Rakušanů na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata: