Hlavní obsah

Pančochová se pere s těžkou tratí. Skoky uřezali, ale mohli ještě víc, tvrdí

Soči

Závěrečný trénink využila do poslední minuty. Snowboardistka Šárka Pančochová ladila svoji jízdu po trati plné překážek na disciplínu slopestyle. Při čtvrteční kvalifikaci vstoupí do olympijských soutěží jako úplně první česká reprezentanta.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Snowboardistka Šárka Pančochová.

Článek

Navnadil vás závěrečný trénink?

Musím říct, že byl docela dobrý. Vyzkoušela jsem si všechny překážky, vybrali jsme s trenéry asi nejlepší lajnu. A uvidíme, jak bude fungovat.

Jaké máte dojmy z trati? Není úplně jednoduchá...

Jsou tu skoky, které nikdo moc nečekal. Třeba step down, kdy z vrchu sletíte hrozně dolů na placku. Teď už je to trochu old school, moc se nestaví. Nevím, proč to takhle udělali. Ale to je tak vždycky, když postavíte slopestyle někde, kde ještě nestál. Nějak se s tím pereme, vypadá to, že už si lidi zvykají. Je to každým dnem lepší.

Navíc organizátoři trať po prvních trénincích upravili.

Trošku ty skoky uřezali, odrazy byly o půl metru větší. I když by neuškodilo, kdyby je sesekli ještě jednou. Je docela těžký získat na ty větší skoky rychlost. Takže asi pro kvalifikaci zůstanu na menší lajně, abych měla rychlou jízdu. Myslím, že tam pohodlně své triky dám.

Šel z těch velkých skoků strach?

Tak určitě, na těch kickerech se lítá 25 metrů, tak nevím, kdo by se tam nebál skákat. Ale párkrát jsem si na nich skočila a nebylo to tak zlý. Každopádně z toho respekt docela máte...

Reklama