Hlavní obsah

Savchenková hledá partnera, chce pokračovat do další olympiády

Soči

Krasobruslařka Aljona Savchenková chce v kategorii sportovních dvojic startovat i na příští olympiádě v roce 2018 v Pchjongčchangu, ale musí najít nového partnera. Čtyřiatřicetiletý Robert Szolkowy se totiž chystá ukončit kariéru.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Němečtí krasobruslaři Aljona Savchenková a Robert Szolkowy

Článek

Olympijská scéna německému páru znovu přinesla zklamání, když ve středu stejně jako před čtyřmi lety ve Vancouveru skončil až bronzový. Třicetiletá ukrajinská rodačka, která se Szolkowým začala jezdit v roce 2003 a od té doby žije v německé Saské Kamenici, chce zkusit štěstí ještě za čtyři roky.

"S Robinem už to nebude, ale já ještě nejsem hotová. Pro mě je tady ještě jedna olympiáda," řekla Savchenková agentuře DPA.

Chtěla by v březnu startovat na mistrovství světa v Japonsku, ale k tomu musí přemluvit Szolkowého. Nechce se loučit volnou jízdou s dvěma pády, kterou předvedli v Soči. "Takhle těch deset let nechci uzavřít," poznamenala.

Němečtí reprezentanti by v Saitamě mohli zaútočit na pátý světový titul. Olympijští šampióni Taťjana Volosožarová a Maxim Traňkov účast na mistrovství světa zatím zvažují, i když v kariéře hodlají pokračovat.

Reklama