Hlavní obsah

Lacko: Získal jsem mnoho zkušeností, které chci zúročit

Karel FeltSport.czPrávo

Neobvyklý rok má za sebou automobilový závodník Adam Lacko. V nabitém kalendáři jel několik šampionátů a představil se na okruzích v osmi autech. "Pokud chci myslet na dobré umístění v seriálech mistrovství světa, pak tento rok mi dal možnost vytvořit si náskok," říká Lacko v rozhovoru pro Právo.

Foto: www.csms.cz

Adam Lacko s vozem Alfa Romeo, s nímž jel MS cestovních vozů.

Článek

Končící rok pro vás byl hodně nabitý, startoval jste v několika okruhových seriálech, od domácích po mistrovství světa, jak se za ním ohlížíte? Tento rok byl především neobvyklý. Jako závodník jsem se nikde v žádném seriálu prakticky neumístil. Rozhodně ale nelituji, protože jsme získali velké množství zkušeností, které bych chtěl v příštích letech zúročit. Pokud chci myslet na dobré umístění v seriálech mistrovství světa, pak tento rok mi dal možnost vytvořit si náskok.

V kolika autech jste vlastně brázdil okruhy po celém světě? Bylo jich osm. Začnu tahači buggyrou v Evropském poháru a tatrou na promočních akcích. V šampionátu cestovních vozů jsem jezdil s Alfou Romeo 156 a BMW, v mistrovství vozů GT to byl Saleen S7, závodil jsem také v Česká pojišťovna Škoda Octavia cupu. Řídil jsem rovněž špičkový okruhový mercedes v domácím okruhovém šampionátu, menší Alfu Romeo 146, ale také Škodu Pick-up. Ono těch různých aut bylo vlastně víc než osm.

Neměl jste v tom trochu guláš, zejména při přesedání z auta do auta během jednoho víkendu? V závěru sezóny už trochu ano. Přece jenom každé to auto je jiné. Už bych to nechtěl zažít, něco takového jde opravdu jen výjimečně.

Kdybyste si mohl vybrat, v čem byste chtěl v nové sezóně závodit? Určitě některý světový šampionát, okruhové cestovní vozy nebo GT.

V jakém z aut bylo nejlepší svezení? V těch ze světových seriálů a samozřejmě také v mercedesu.

Už se rýsuje nová sezóna? Pokud vím od týmového manažera Matějovského, tak máme několik docela zajímavých nabídek. Bude to hodně o penězích. Chtěli bychom mít jasno nejlépe v průběhu ledna.

Existuje možnost, že budete znovu startovat v Česká pojišťovna Škoda Octavia cupu i s tahači? I tyto seriály máme v plánu, ale rozhodující bude ten hlavní. Určitě jeden bude mít prioritu a v něm budu chtít co nejlépe uspět. Každý chce jezdit vpředu a pokud možno vyhrávat. Letos to byla jen dílčí umístění, i když samozřejmě z pohledu zkušeností i sebevědomí jsou cenná.

Jak prožíváte konec roku? Doma s rodiči ve Frenštátu jsem měl krásné Vánoce a Silvestr oslavíme s přáteli na horách.

Reklama