Hlavní obsah

Lacko se vrací k tahačům s vozem MAN

PRAHA

Adam Lacko se po dvou letech vrací do Evropského poháru tahačů. V roce 2004 si tam vyjel bronz, letos za volantem trucku MAN chce znovu na stupně vítězů.

Foto: www.csms.cz

Adam Lacko s vozem Alfa Romeo, s nímž jezdil MS cestovních vozů.

Článek

"V minulosti jsme přípravu trucků svěřovali jiným týmům nebo si je půjčovali. Nyní jdeme vlastní cestou, to znamená, že závodní tahač si připravíme sami. Už je v dílnách našeho týmu v Hradci Králové," prozradil šéf Internet Expres Prima Teamu a bývalý šampión s tahači Stanislav Matějovský.

Nabídek pro Lacka, který v minulém roce zkoušel několik okruhových vozů i disciplín, měl na stole několik... "Trucky jsou z pohledu našich partnerů nejzajímavější a v Česku mají tradici," vysvětlil důvod výběru.

Nebyl by to Lacko, aby seděl jen za volantem jednoho auta... "Adam pojede i prestižní seriál Česká pojišťovna Škoda Octavia cup, do nějž nasadíme tři vozy, takže tam bude startovat i syn Michal a další šikovný mladík z motokár Filip Albrecht," dodal Stanislav Matějovský, podle nějž se Lacko představí v několika závodech Porsche cupu.

Matějovského tým chce využít i loňské zkušenosti se seriály MS vozů GT a cestovních aut, do nějž letos nasadí posledního vítěze poháru octavií Jiřího Janáka, který pojede s Alfou Romeo 156. Stáj bude v této sezóně také úzce spolupracovat s Adamem Koutem, který pojede domácí formulový šampionát.

"Objevíme se také v okruhovém mistrovství v atraktivní kategorii D4, kde startují vozy o objemu motoru do 2000 ccm. Chystáme i další novinky, ale prozradíme je až v březnu na tradiční prezentaci v Praze," uvedl tajemně Stanislav Matějovský.

Reklama