Hlavní obsah

Srbsko porazilo na Hopman Cupu Francii i se zraněnou Jankovičovou

PERTH

Tenisté Srbska vyhráli na Hopmanově poháru i druhý zápas a výrazně se přiblížili postupu ze skupiny A do finále. Favorité tradičního turnaje smíšených týmů porazili ve středu Francii 2:1 i přesto, že Jelena Jankovičová vzdala svůj zápas dvouhry kvůli zranění zadního stehenního svalu a nad její účastí v závěrečné čtyřhře se vznášely pochyby.

Článek

Jankovičová zvládla v duelu s Tatianou Golovinovou odehrát pouze jeden game, pak však kvůli bolesti ve stehně raději utkání skrečovala. Francie nicméně výhodný stav k druhému vítězství v Perthu nevyužila. Nejprve porazil třetí hráč světa Novak Djokovič 6:3 a 6:3 Arnauda Clémenta a v rozhodujícím mixu už i s Jankovičovou získalo Srbsko druhý bod po výhře 5:7, 6:4, 10:4.

Dvaadvacetiletá Jankovičová se rozhodla nastoupit do smíšené čtyřhry poté, co lékařské vyšetření vyloučilo, že by měla sval na pravé noze vážně poškozený. V průběhu utkání sice třetí hráčka světového žebříčku kulhala a nedobíhala míče do rohů kurtu, nakonec se však mohla radovat z vítězství. "Měla jsem hrozně velkou motivaci tenhle zápas vyhrát. Musím poděkovat Novakovi, že to za mě celé odběhal," uvedla Jankovičová.

Její parťák Djokovič si svou účast na Hopmanově poháru zjevně užívá, což potvrdil i v rozhovoru s novináři. "Hrát se ženami je super. Líbáte se na začátku, líbáte se na konci. Když podáváte, vaše partnerka se u sítě ohne. Myslím, že hodně chlapů tady v hledišti mi rozumí," smál se dvacetiletý Srb.

Ve druhém dnešním zápase porazili tenisté Tchaj-wanu hladce 3:0 Argentinu a ve čtvrtek se utkají s Francií o šanci na postup do finále. Vítězný tým z tohoto duelu však bude muset spoléhat na porážku zatím stoprocentních Srbů s Argentinou, pak by při bodové rovnosti rozhodoval o vítězi skupiny poměr setů.

Srbsko - Francie 2:1
Jankovičová - Golovinová 0:1 skreč Jankovičová, Djokovič - Clément 6:3, 6:3, Jankovičová, Djokovič - Golovinová, Clément 5:7, 6:4, 10:4.
Tchaj-wan - Argentina 3:0
Hsieh Su-wei - Dulková 3:6, 7:6 (7:2), 7:5, Lu Yen-hsun - Chela 6:3, 6:4, Hsieh Su-wei, Lu Yen-hsun - Dulková, Chela 3:6, 6:4, 10:4.
Tabulka skupiny A:
1. Srbsko2205:12
2. Francie2113:31
Tchaj-wan2113:31
4. Argentina2021:50

Reklama

Související témata: