Hlavní obsah

Vaidišová hladce postoupila do druhého kola Australian Open

Nicole Vaidišová jako první česká tenistka postoupila na Australian Open do druhého kola. Dvanáctá nasazená hráčka v pondělí v Melbourne porazila 6:3 a 6:0 Rumunku Ioannu Raluku Olaruovou, které ve světovém žebříčku patří 57. příčka.

Článek

Favorizovaná Češka po poměrně vyrovnaném prvním setu zápas naprosto ovládla. Od stavu 4:3 v úvodní sadě vyhrála osm gamů za sebou a utkání ukončila vítězným forhendem.

Největší nepříjemností pro Vaidišovou bylo dlouhé čekání na zápas. "Samozřejmě bych ráda hrála dřív, takhle jsem tady čekala celý den," řekla Českému rozhlasu. Cestu za obhajobou semifinále však zahájila bez komplikací. "Jsem spokojená, byl to solidní první zápas. Vždycky je to takové zvláštní, v prvním kole člověk nikdy neví, co se může stát," prohlásila.

Hodnotu hladkého vítězství nepřeceňovala. "Soupeřka nebyla na nejvyšší úrovni, uvidíme další zápasy. Ale určitě je to dobrý začátek," dodala. Ve druhém kole narazí na domácí Alicii Molikovou, která je na 62. místě světového žebříčku. Bude to jejich první vzájemný zápas.

Dlouhého vyřadil Roddick

Působení českého tenisty Lukáše Dlouhého na Australian Open nemělo dlouhého trvání. V prvním kole v pondělí nestačil na favorizovaného Andyho Roddicka, když šestému nasazenému hráči podlehl po setech 3:6, 4:6 a 5:7. Vypadla rovněž Renata Voráčová, která nestačila na sedmnáctou nasazenou Šahar Peerovou z Izraele.

Roddick měl zápas od začátku pevně pod kontrolou, ale Dlouhý, který do hlavní fáze prvního grandslamu sezóny postoupil z kvalifikace, byl podle agentury Reuters pětadvacetiletému Američanovi vyrovnaným soupeřem.

Na Australian Open v prvním kole neuspěly ani Petra Cetkovská a Klára Zakopalová. První jmenovaná prohrála se Španělkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou, od níž ve druhém setu dostala "kanára", Zakopalová nezvládla dramatickou koncovku zápasu s Hsieh Su-wej z Tchaj-wanu. Ve třetím setu jí podlehla 6:8.

Vypadla rovněž Renata Voráčová, která nestačila na sedmnáctou nasazenou Šahar Peerovou z Izraele.

Výsledky českých tenistů na Australian Open:
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Roddick (6-USA) - Dlouhý (ČR) 6:3, 6:4, 7:5.
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Vaidišová (12-ČR) - Olaruová (Rum.) 6:3, 6:0, Peerová (17-Izr.) - Voráčová (ČR) 6:2, 2:6, 6:0, Hsieh Su-wej (Tchaj-wan) - Zakopalová (ČR) 2:6, 6:4, 8:6, Medinaová-Garriguesová (Šp.) - Cetkovská (ČR) 7:6 (7:1), 6:0.

Reklama