Hlavní obsah

Vaidišová je ve třetím kole Australian Open, vyřadila domácí Molikovou

MELBOURNE

Česká tenistka Nicole Vaidišová postoupila na Australian Open do třetího kola. V utkání s domácí Alicií Molikovou, které se hrálo v aréně Roda Lavera, naprosto dominovala a vyhrála za hodinu a sedm minut 6:2 a 6:3. O postup do osmifinále se osmnáctiletá Vaidišová utká s Japonkou Ai Sugijamaovou, s níž zatím jediné vzájemné utkání v roce 2006 v Pekingu prohrála.

Článek

Moliková ztratila první set za pouhých sedmadvacet minut, o to více se snažila ve druhé sadě. Jenže vyprodukovala několik nevynucených chyb a po dvojchybě v osmé hře darovala Vaidišové klíčový brejk, který česká reprezentantka bez váhání využila.

Svůj dnešní výkon považovala za lepší než v zápase prvního kola s Rumunkou Ioanou Ralukou Olaruovou. "Jsem spokojená, hrála jsem lépe než v prvním kole. Byl to těžší zápas, proti domácí hráčce se vždycky hůř hraje," řekla pro Radiožurnál Vaidišová, kterou drželo výborné podání. "Servírovala jsem dobře, lépe než ona a určitě mi to pomohlo v určitých momentech."

Moliková měla podporu publika, ale výhoda domácího prostředí podle Vaidišové není v Melbourne tak výrazná jako na jiných turnajích. "V Austrálii hrát proti Australance není tak hrozné. Diváci jsou féroví, jsou sportovní, takže to není taková nevýhoda," vysvětlila tenistka, které z tribuny fandil její přítel Radek Štěpánek.

Na cestě do třetího kola Vaidišová neztratila příliš mnoho sil, oba zápasy vyhrála bez problémů ve dvou setech. "Jsem ráda, že nehraju dlouhá první kola. Počasí taky pomáhá, není takové vedro," pochvalovala si.

AUSTRALIAN OPEN 2008 - výsledky českých tenistů:
MUŽI
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Dlouhý (9-ČR) - Darcis, O. Rochus (Belg.) 6:2, 6:3, Melzer, Peya (Rak.) - Levinský, Mertiňák (ČR/SR) 7:6 (7:3), 6:3.
ŽENY
Dvouhra - 2. kolo:
Vaidišová (12-ČR) - Moliková (Austr.) 6:2, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Foretzová, Sfarová (Fr./Tun.) - Hradecká, Voráčová (ČR) 4:6, 6:3, 6:4, Granvilleová, Uhlířová (USA/ČR) - Harkleroadová, Obzilerová (USA/Izr.) 3:6, 6:2, 7:6 (7:4), Benešová, Voskobojevová (16-ČR/Rus.) - Cornetová, Pinová (Fr.) 6:3, 7:5.

Reklama