Hlavní obsah

Jícha kolegům na ME věří, těší se na návrat po zranění

KIEL/PRAHA

Ve čtvrtek startuje v Norsku mistrovství Evropy, na kterém se představí i čeští házenkáři. Po říjnovém zranění kolena ale bude kouči Pauzovi chybět nejlepší český házenkář roku 2007 Filip Jícha. Rehabilitující spojka bundesligového Kielu ve čtvrtek odpovídala čtenářům Sport.cz v on-line chatu.

Článek

Nejvíce otázek směřovalo na čtvrteční start mistrovství Evropy a klíčový duel českých házenkářů se Slovinskem. „Sám jsem už nervózní a zároveň se těším na zápasy. Asi rozhodující zápas bude ten dnešní proti Slovinsku. Tým rozhodně máme na to, abychom postoupili do další fáze ME,“ věří házenkář, jehož prostřednictvím on-line chatu Sport.cz pozdravila i kolegyně z ženské reprezentace Lucie Fabíková.

O favoritech šampionátu má dvoumetrová spojka Kielu jasno. „Myslím si, že největší favorité jsou Německo, Francie, Španělsko, ale i domácí tým Norska může s podporou diváků dojít hodně daleko.“ Čtenáře zajímal i tip na nejlepšího českého střelce. „Budeme chtít hrát rychlou házenou s přechodem do protiútoku první a druhou vlnou a to by mělo vyhovovat zejména Honzovi Filipovi a druhému Honzovi Sobolovi.“

Čtenáři Sport.cz přáli nejlepšímu českému házenkáři brzké uzdravení a zajímalo je, zda se Jícha může představit na šampionátu. „Můj start na ME je velmi nepravděpodobný. Škoda jen, že ME nezačíná o tři týdny později. To už bych byl schopen ME absolvovat,“ vzkázal Jícha z Kielu s tím, že se jeho zdravotní stav každým dnem lepší. Nejlépe si spojka Kielu odpočine u golfu. „Tam se nejlíp odreaguji a zrelaxuji,“ říká plzeňský odchovanec s tím, že si během letního volna zajde i s přáteli na pivo.

V celku severoněmeckého mužstva je Filip Jícha maximálně spokojený. „V THW Kiel jsem hrozně spokojený, byl to takový můj sen. Na každý zápas již několik let je vyprodáno 10250 diváků,“ připomněl plzeňský rodák bouřlivou atmosféru v Ostseehalle.

Národní tým bude v Norsku bojovat nejen o cenné kovy, ale také o účast na olympiádě v Pekingu. „Myslím, že je velmi těžké dostat se na OH z evropské kvalifikace a pro mě osobně je to velký sen srovnatelný s vítězstvím v Lize mistrů,“ uvedl Jícha. „Věřím klukům, že se o účast poperou,“ dodal. Úvodní duel českých házenkářů na mistrovství Evropy začíná v 18:15 a vysílá jej ČT 4 Sport.

Filip JÍCHA
Narozen: 19. dubna 1982 v Plzni
Výška / váha: 201 cm / 103 kg
Klub: THW Kiel (Německo)
Kariéra: St. Plzenec, Slavia Plzeň, Kovopetrol Plzeň, Dukla Praha, St. Otmar St. Gallen (Švýc.), TBV Lemgo, THW Kiel (oba Něm.)
Úspěchy: Nejlepší házenkář ČR 2007, druhý nejlepší střelec MS 2007, vítěz poháru EHF 2006 s Lemgem
Ostatní: přítelkyně Hana, ve volném čase hraje golf, čte si nebo tráví čas na internetu

Reklama

Související témata: