Hlavní obsah

Vaidišová je v osmifinále Australian Open, čeká ji Serena Williamsová

Česká tenistka Nicole Vaidišová ve třetím kole Australian Open porazila Japonku Ai Sugijamaovou 6:3 a 6:4 a postoupila do osmifinále. V něm se utká s Američankou Serenu Williamsovou, která ji loni v Melbourne vyřadila v semifinále. Vaidišová mladší ze sester Williamsových ještě nikdy neporazila, loni s ní prohrála také na turnajích v Miami a v Moskvě.

Článek

Dvanáctá nasazená Vaidišová hrála aktivněji než její soupeřka, nasbírala jednatřicet vítězných úderů. Hned sedmkrát v zápase nejlepší česká tenistka čelila hrozbě ztráty vlastního servisu, ale vždy kritický okamžik zvládla. Naopak sama dvakrát vzala soupeřce podání a postoupila mezi posledních šestnáct.

Po zápase Vaidišová ocenila houževnatost Japonky, která až do konce utkání udržela maximální koncentraci. "Byl to určitě nervóznější zápas, hodně jsem chtěla vyhrát. Byl to jeden z těch zápasů, co jste rádi, že máte za sebou a že to dopadlo, jak to dopadlo," popisovala duel v rozhovoru pro Radiožurnál.

Vaidišová na turnaji neztratila ještě ani jeden set

Nyní ji čeká mnohem větší překážka, proti mladší ze sester Williamsových loni ve třech dosavadních vzájemných zápasech neuhrála ani set. "Je to hráčka největšího kalibru, na grandslamech do toho opravdu dá vždycky všechno. Hraje super tenis, takže budu muset hrát to nejlepší, co mám," prohlásila Vaidišová.

Uvědomuje si, že moc šancí v zápase nedostane, ale nepůjde na kurt s poraženeckou náladou. "Neberu to tak, že nemám co ztratit. Chci vyhrát," řekla.

Australian Open 2008 na Sport.cz:
Ostatní výsledky turnaje

Vaidišová ani Serena Williamsová ještě na Australian Open neztratily set a seřadily se v čele pořadí nejlépe podávajících tenistek. Osmnáctiletá Češka v dosavadním průběhu turnaje nasázela osmnáct es, její o osm let starší soupeřka ještě o devět více. Patnáct z nich si Williamsová do statistik zapsala v pátečním zápase s Azarenkovou. O Vaidišové se majitelka osmi grandslamových turnajů vyjadřovala s respektem. "Bude to další dobrý zápas, hraje opravdu dobře," řekla.

Do třetího kola mužské čtyřhry postoupily české páry František Čermák, Lukáš Dlouhý a Martin Damm s Pavlem Víznerem. Prvně jmenovaní postoupili díky dvěma vyhraným tie-breakům nad Španěly Granollers-Pujolem a Venturou, Damm s Víznerem porazili francouzskou dvojici Grosjean, Tsonga.

AUSTRALIAN OPEN 2008 - výsledky českých tenistů:
MUŽI
Čtyřhra, 2. kolo:
Čermák, Dlouhý (9-ČR) - Granollers-Pujol, Ventura (Šp.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), Damm, Vízner (4-ČR) - Grosjean, Tsonga (Fr.) 6:3, 4:6, 6:3.
ŽENY
Dvouhra - 3. kolo:
Vaidišová (12-ČR) - Sugijamaová (Jap.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra, 2. kolo:
Peschkeová, Stubbsová (4-ČR/Austr.) - Kostaničová-Tošičová, Müllerová (Chor./Něm.) 6:1, 6:1, Benešová, Voskobojevá (16-ČR/Rus.) - Foretzová, Sfarová (Fr./Tun.) 6:2, 6:3, Vaidišová, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Hsieh Su-wei, Kudrjavcevová (Tchaj-wan/Rus.) 6:3, 6:4.
Smíšená čtyřhra, 1. kolo:
Szavayová, Paes (Maď./Ind.) - Voráčová, Škoch (ČR) 2:6, 6:2, 10:6.

Reklama