Hlavní obsah

Vaidišová vyzve v Melbourne Serenu Williamsovou

PRAHA

Možnost odplaty za loňské vyřazení v semifinále Australian Open má při letošním ročníku prvního grandslamu sezóny česká tenistka Nicole Vaidišová. Turnajová dvanáctka v nedělním osmifinálovém duelu vyzve sedmou nasazenou Američanku Serenu Williamsovou, s níž se loni po porážce v Melbourne utkala ještě dvakrát, nikdy ale nevyhrála.

Článek

V loňské sezóně se Vaidišové nepodařilo ve třech vzájemných duelech s Williamsovou uhrát ani set, letos by ale mohlo být všechno jinak. „Přiznávám, že loni jsem měla před utkáním se Serenou strach. Čím víc ale nastupujete proti elitním hráčkám, tím víc jde strach stranou,“ uvedla osmnáctiletá Vaidišová na oficiálních stránkách Australian Open.

Z loňských porážek od Williamsové se prý česká tenistka poučila. „Musím jí dostat víc do pohybu, to by mohlo fungovat. Důležitý bude taky první set, ztratit v takových duelech první sadu většinou znamená konec. Musím hrát lépe než loni, rozhodně ale nejsem bez šancí,“ dodala Vaidišová.

Zápas české hráčky s americkou tenistkou v Areně Roda Lavera přijde na řadu jako třetí v pořadí po dvou zápasech mužské dvouhry, které začínají v jednu hodinu po půlnoci středoevropského času. Vaidišová je poslední českou zástupkyní v ženské dvouhře, další naši tenisté se v neděli představí v zápasech čtyřhry a smíšené čtyřhry.

<tbody><tr class="invert"><td>Program 7. hracího dne AO (začátky na všech kurtech v 1:00 SEČ)</td></tr><tr><td><strong>Arena Roda Lavera:</strong> Nalbandian (10-Arg.) - Ferrero (22-Šp.), Gasquet (8-Fr.) - Tsonga (Fr.), <strong><em>Vaidišová</em></strong> (12-ČR) - S. Williamsová (7-USA), od 9:30 Jankovičová (3-Srb.) - Dellacquaová (Austr.), Nadal (2-Šp.) - Mathieu (23-Fr.). </td></tr><tr><td><strong>Vodafone Arena:</strong> Spadea (USA) - Ferrer (5-Šp.), Heninová (1-Belg.) - Hsieh Su-wei (Tchaj-wan), Šarapovová (5-Rus.) - Dementěvová (11-Rus.), Južnyj (14-Rus.) - Davyděnko (4-Rus.). </td></tr><tr><td><strong>Arena Margaret Courtové:</strong> Kohlschreiber (29-Něm.) - Nieminen (24-Fin.). </td></tr><tr><td><strong>Show kurt č. 2:</strong> druhý zápas Ball, Freeney (Aus.) - <em><strong>Friedl, Škoch</strong></em> (16-ČR), třetí zápas Davenportová, Hantuchová (USA/SR) - <strong><em>Navrátilová, Zakopalová</em></strong> (ČR), pátý zápas <strong><em>Peschkeová, Damm</em></strong> (7-ČR) - Hollandová, Klein (Aus.). </td></tr><tr><td><strong>Kurt č. 6:</strong> pátý zápas <strong><em>Ondrášková, Frelich</em></strong> (ČR) - Voskobojevová, <strong><em>Čermák</em></strong> (Rus./ČR). </td></tr><tr><td><strong>Kurt č. 7:</strong> druhý zápas Granvilleová, <strong><em>Uhlířová</em></strong> (USA/ČR) - Yung-Jan Chan, Chia-Jung Chuang (3-Tajw.), třetí zápas Ker, Lopez (Arg./Šp.) - <strong><em>Damm, Vízner</em></strong> (4-ČR). </td></tr><tr><td><strong>Kurt č. 18:</strong> <strong><em>Čermák, Dlouhý</em></strong> (9-ČR) - Erlich, Ram (Iz.).</td></tr></tbody>

Reklama