Hlavní obsah

Nasazená čtyřka Ivanovičová postoupila v Melbourne do čtvrtfinále

Srbská tenistka Ana Ivanovičová postoupila na Australian Open do čtvrtfinále, když v dnešním utkání čtvrtého kola porazila 6:1 a 7:6 Dánku Caroline Wozniackou. V boji o semifinále čtvrtou nasazenou čeká Američanka Venus Williamsová, která si rovněž ve dvou setech poradila s Polkou Martou Domachowskou.

Článek

Poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále grandslamového turnaje osmnáctiletá polská tenistka Agnieszka Radwaňská. Přemožitelka turnajové dvojky Světlany Kuzněcovové v pondělí v zápase s další ruskou tenistkou Naděždou Petrovovou sice prohrála úvodní set 1:6, ale další dvě sady získala pro sebe poměrem 7:5 a 6:0 a dostala se mezi posledních osm.

Čtvrtfinálovou osmičku v ženské dvouhře zkompletovala Slovenka Daniela Hantuchová. Devátá nasazená tenistka sice v úvodním setu zápasu s Ruskou Marií Kirilenkovou uhrála jen jednu hru, ale další dvě sady vyhrála shodně 6:4. V cestě do semifinále jí stojí překvapivá čtvrtfinalistka Agnieszka Radwaňská z Polska.

Djokovičovi se postaví Ferrer

Srbský tenista Novak Djokovič se o další krok přiblížil očekávanému semifinále s Rogerem Federerem. Třetí nasazený hráč v pondělí v osmifinále vyřadil posledního domácího zástupce ve dvouhrách Lleytona Hewitta, když stejně jako v předchozích zápasech na turnaji neztratil ani set. O postup mezi nejlepší čtyři si zahraje s pátým nasazeným Davidem Ferrerem ze Španělska.

Výsledky Australian Open:
Ženy, dvouhra - osmifinále:
Ivanovičová (4-Srb.) - Wozniacká (Dán.) 6:1, 7:6 (7:2), V. Williamsová (8-USA) - Domachowská (Pol.) 6:4, 6:4, A. Radwaňská (29-Pol.) - Petrovová (14-Rus.) 1:6, 7:5, 6:0, Hantuchová (9-SR) - Kirilenková (27-Rus.) 1:6, 6:4, 6:4.
Muži, dvouhra - osmifinále:
Blake (12-USA) - Čilič (Chorv.) 6:3, 6:4, 6:4, Ferrer (5-Špa.) - Ferrero (22-Špa.) 7:5, 3:6, 6:4, 6:1), Djokovič (3-Srb.) - Hewitt (19-Austr.)  7:5, 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: