Hlavní obsah

Zlatý Verner: Pořád mám ještě co zlepšovat

Po dlouhých šestnácti letech veze český krasobruslař zlato z mistrovství Evropy. Tomáš Verner ve čtvrteční volné jízdě na šampionátu v Záhřebu uhájil první příčku po krátkém programu a převzal evropské žezlo po Francouzi Joubertovi, který po nepovedené jízdě skončil až třetí. „Dobře vím, že musím ještě na pár věcech zapracovat,“ říká v rozhovoru pro Právo Verner.

Článek

Byl jste letos klidnější než před rokem ve Varšavě, kdy jste k volné jízdě rovněž nastupoval jako vedoucí závodník?

Před rokem jsem ani nespal, letos byl noc klidná. Přistoupil jsem k tomu jinak.

Uspokojilo by vás i stříbro?

S výsledkem bych spokojený byl, ale hlodalo by ve mně, že jsem nezajel lépe.

Jste po závodě hodně unavený?

Jsem, celá soutěž byla hodně vyčerpávající, led byl tvrdý. A když člověk musí jet opatrně, ale přesto na sto procent, stojí to spoustu sil. Ale led byl pro každého stejný, já jsem rád za ty povedené skoky, ale strašně mě mrzí ten druhý axel. V tréninku zvládám tři za sebou, abych to natrénoval a nedělám chybu. Teď ano. Je vidět, že ještě pořád mám co zlepšovat.

Jaký byl váš mistrovský den?

Dost dlouhý. Na snídani jsem šel až kolem půl desáté, pak se přesunul na stadión a ve dvanáct měl oběd. Na chvilku jsem si lehnul do postele, ale nespal jsem, jen jsem si pustil DVD. Pak jsem šel na večeři a teď jsem mistrem Evropy. (úsměv)

Byl jste rád, že jste narozdíl od krátkého programu jel tentokrát před oběma svými největšími rivaly?

Musím říct, že jo, i když pro příště už mi musí být jedno, kdy pojedu.

Podařilo se vám prodat nastudování asijských bojových filmů?

Myslím, že tak na padesát procent. Ale inspirovaly mě svoji vnitřní silou, což mi pomohlo tak, že jsem program zvládl až do konce, přestože jsem hned u prvního elementu škobrtnul.

Už v březnu vás čeká mistrovství světa v Göteborgu, kam pojedete jako jeden z favoritů.

Dobře vím, že musím ještě na pár věcech zapracovat. Měl jsem problémy s kotníkem, zlobil mě při čtverácích, teď to snad půjde lépe.

Reklama

Související témata: