Hlavní obsah

Vízner vzdal Bemelmansovi, čeští tenisté vyhráli nad Belgií 3:2

Čeští tenisté prohráli s Belgií v Ostravě i druhou nědělní dvouhru a v zápase prvního kola Světové skupiny Davisova poháru nakonec zvítězili nejtěsnějším rozdílem 3:2. Nedělní zápasy už nemohly nic změnit na tom, že si český tým poprvé od roku 2002 zahraje čtvrtfinále. V dubnu se představí v Rusku.

Článek

V závěrečném utkání celého duelu vzdal ve třetím setu kvůli žaludečním problémům deblový specialista Pavel Vízner souboj náhradníků s Rubenem Bemelmansem.

Náhradník za Radka Štěpánka nastoupil do dvouhry takřka po třech letech, přesto si proti dvacetiletému účastníkovi turnajů nižší kategorie Futures zpočátku vedl zdatně. V úvodní sadě si oba tenisté na rychlém taraflexu bez problémů drželi servis, jedinou brejkovou hrozbu musel zachraňovat o deset centimetrů vyšší Vízner.

Diváci v ostravské hale se stejně jako v předchozím souboji Dlouhého s Darcisem dočkaly tie-breakového rozuzlení, které tentokrát lépe zvládl domácí hráč. Rozhodlo jediné Bemelmansovo ztracené podání za stavu 4:3 pro Víznera.

Na začátku druhé sady si oba tenisté v krátkém sledu sebrali servis. První brejk daroval Belgičan Víznerovi vlastní dvojchybou, stav 0:40 pak neodvrátil za další dva gamy pro změnu český hráč. Vízner stále více ztrácel na jistotě, v jedenácté hře znovu prohrál podání a závěrečný zápas musel rozhodnout až třetí set. V něm se na domácím tenistovi stále více podepisovaly žaludeční problémy, kvůli kterým duel za stavu 2:2 vzdal.

Davis Cup - 1. kolo
Česko - Belgie 3:2
Vízner - Bemelmans 7:6 (7:4), 5:7, 2:2 skreč.
Dlouhý - Darcis 6:7 (1:7), 4:6.

Reklama

Související témata: