Hlavní obsah

Kvitová: Pořád jsem si opakovala, že se s Venus dá hrát

Pořadatelé tenisového turnaje v Memphisu polkli naprázdno. Jedna z největších favoritek turnaje, obhájkyně vítězství a bývalá světová jednička Venus Williamsová vypadla hned v 1. kole. A na svědomí ji měla sedmnáctiletá Češka Petra Kvitová – 143. hráčka žebříčku WTA! Po setech 2:6, 6:4, 6:3 slavila rodačka z Bílovce největší úspěch kariéry.

Článek

Na okruhu WTA jste dosáhla druhé výhry v životě a hned proti hráčce takového kalibru. Došlo vám, co jste pořadatelům v Memphisu provedla?

Je to pro mě vážně docela šok, ale pro koho by nebyl (směje se). Ale lidi tady byli příjemní, všichni mi gratulovali. A těch esemesek, co jsem dostala! Ani jsem je nestačila počítat.

První set jste s Williamsovou jasně prohrála, kde jste našla síly na obrat?

Ani pořádně nevím. Na začátku jsem ale byla strašně nervózní. Nehrála jsem údery, jaké jsem chtěla. Ale když jsem ji ve druhém setu brejkla, začala jsem si trochu víc věřit.

Kdy jste začala tušit, že se postaráte o takovou senzaci?

Pořád jsem si opakovala, že se s ní dá hrát. Čekala jsem trpělivě na příležitost, ve třetí sadě zase přišla a já ji proměnila.

Na turnaji v Paříži jste trápila Rusku Dementěvovou, teď jste vyřadila hráčku nejužší světové špičky. Cítíte, jak jdete výkonnostně nahoru?

Dá se říct, že je vlastně jedno, koho proti sobě mám, chci se soustředit na svoji hru. A jak se cítím? Neskutečně, pomalu mi dochází, co jsem udělala. Ale chci zůstat na zemi.

Už se vám ozval fedcupový kapitán Petr Pála? Při neúčasti Nicole Vaidišové bude potřebovat pro baráž v Izraeli k Lucii Šafářové druhou singlistku.

Petr mi psal, ale tohle nezmínil (usmívá se).

Momentálně jste ve druhé stovce žebříčku, máte pro tento rok cíl, jak vysoko byste se chtěla posunout?

To ne, ale na Roland Garros bych se ráda vyhnula kvalifikaci. To znamená, že v té stovce bych už byla moc ráda.

Vyřazení Williamsové by stálo za oslavu, nemyslíte? Plánujete něco po skončení turnaje?

Příští týden mi bude osmnáct, tak to asi spojím všechno dohromady.

Reklama

Související témata: