Hlavní obsah

Střelkyně Emmons: Na Peking budu ladit v Americe

Karel FeltPrávo

Na mistrovství Evropy česká sportovní střelkyně Kateřina Emmons ziskem stříbrné medaile potvrdila, že patří k nejužší světové špičce. A to i přesto, že tréninky před závodem nebyly nejlepší. „Chyběla mi jistota. Den před závodem jsem konzultovala situaci s tátou, který je i můj trenér, a telefonicky přes oceán s manželem Mattem Emmonsem. Na závod mě připravili perfektně psychicky,“ pochvaluje si rodinnou spolupráci.

Článek

Po loňském zlatu jste letos vystřílela stříbro. Potvrdila jste, že ve vzduchové pušce patříte k nejužší světové špičce. Jak se s odstupem dvou dní díváte na svůj start na ME?

Byl to dobrý závod a nejen výsledkem. Střílelo se mi opravdu výborně. Přitom tréninky ve Winterthuru nebyly nejlepší, chyběla mi jistota. Den před závodem jsem konzultovala situaci s tátou, který je i můj trenér, a telefonicky přes oceán s manželem Mattem Emmonsem. Na závod mě připravili perfektně psychicky.

Takže už jste v Evropě bez manžela?

Ale jen do středy, kdy za ním odlétám do USA. Matt se musel vrátit, protože v těchto dnech absolvuje tvrdou třídenní kvalifikace o účast v Pekingu ve vzduchové pušce. V malorážce už má olympijský start jistý. Olympijské zlato z Atén bude obhajovat.

Co čeká vás osobně v dalších měsících před Pekingem?

V březnu se budeme připravovat s manželem v americkém olympijském centru v Colorado Springs. Pak se vrátím do Česka a po dvou dnech poletím s naší reprezentací na Světový pohár do Pekingu, kde si vyzkouším olympijskou střelnici. V Evropě pak budu střílet Velkou cenu osvobození v Plzni a Světové poháry v Mnichově a v Miláně. Přímo na olympiádu budu ladit s Mattem v Americe. Domů se vrátím před odletem české olympijské výpravy do Číny.

V lednu jste měla zdravotní potíže, už jste v pořádku?

Už ano, jinak bych na Evropu nejela. Musela jsem vynechat část přípravy. Když mi lékaři dovolili střílet, šetřila jsem silami, protože fyzickou kondici jsem dohánět nesměla, jen jsem zahřívala svaly, které zapojuji při střílení. Trénovala jsem jen vzduchovku. Teď se budu přípravovat i s malorážkou, kterou budu na olympiádě také střílet a začnu dohánět fyzičku.

Někdo vás uvádí stále jako Kůrkovou, jiní jako Emmons Kůrkovou a další jen jako Kateřinu Emmons. Jak se podepisujete a co máte v pase?

Kateřina Emmons, tak se jmenuji, bez čehokoliv dalšího. Už mě tak uvádějí i ve startovních a výsledkových listinách. V červnu to bude rok, co se slečna Kůrková stala paní Emmons. I s novým příjmením budu dál reprezentovat Českou republiku.

Reklama