Hlavní obsah

VIDEO: Před třiceti lety psala historii, nyní se v 48 letech ukáže na ME v krasobruslení

PRAHA

Takto by mohla začínat předmluva kniha o ní sepsaná: V osmi letech nadějná krasobruslařka Denise Biellmannová vyhrála první mezinárodní turnaj, o tři roky později se stala švýcarskou juniorskou mistryní. V osmnácti kralovala na Evropě i na světě. Střih. Za pár dní bude ve svých osmačtyřiceti letech bavit diváky na mistrovství Evropy v Bernu při exhibici. „Speciální přípravu nechystám,“ řekla ale pro deník Blick.

Foto: Sport.cz

Denise Biellmannová

Článek

Největší zážitek z krasobruslení zažila v roce 1981, když vyhrála mistrovství světa. "Ale těch okamžiků je více, důležité je, pokud funguje chemie s diváky,“ řekla v rozhovoru pro lifeskate.com dvojnásobná sportovní osobnost Švýcarska, která ochutnala i filmovou roli v komedii Dva nosáči a rádio z roku 1982. To už rok byla profesionálkou.

Před třiceti lety vyhrála Biellmannová mistrovství Evropy v Innsbrucku, nyní se představí v exhibici na stejném podniku v Bernu. Ani po letech na ní svět nezapomněl. Ona jako první žena skočila v soutěži trojitý Lutz, psal se rok 1978. Pojmenovaná je po ní i jedna z nejtěžších piruet.

„Krasobruslení stále sleduji, důležité je být jedinečný a mít svůj styl,“ prozradila možný návod jedna z osobností nacházejícího šampionátu, která za svůj největší trapas považuje, když ji při jedné z exhibic nevydrželo ramínko u podprsenky. "Něco na jednu nebo dvě vteřiny vypadlo,“ usmála se i po letech Biellmannová.

I přes svůj věk šestkrát týdně po dvou hodinách trénuje. Když si nehledí ostří na bruslích, tak se ráda opaluje, poslouchá house, má ráda indickou kuchyni. Například smetanová omáčka s nádechem muškátového oříšku prý není špatná.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články