Hlavní obsah

Historický box potvrzen. Konečný vs. Dzinziruk o mistra světa v Česku

Libor KalousSport.cz

Dohoda je podepsána. Historický boxerský zápas se stane v Česku realitou 30. září. Lukáš Konečný vyzve v duelu o pás mistra světa organizace WBO Ukrajince Sergeje Dzinziruka. Oba se potkali v ringu už v dubnu roku 2008, tehdy český bojovník v Drážďanech sporně prohrál. Nyní tu je odveta. O svět na české půdě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Konečný s pásy pro profesionálního mistra Evropy a interkontinentálního šampióna organizace WBO.

Článek

„Chci mu porážku vrátit, pro mě to je pořád křivda,“ neskrývá stále zklamání český boxer, který před třemi lety po zápase měl i slzy v očích. Nyní má před sebou revanš. Navíc před svými fanoušky. Minule měl tuto výhodu soupeř. „On je obhájce titulu, já budu doma, takže si myslím, že to bude vyrovnané, věřím, že i férové od rozhodčích. Možná jsem i mírný favorit,“ doufá třiatřicetiletý Konečný.

Místo zápasu zatím nebylo zveřejněno, ale už je známé. "Já i organizátoři víme, kde utkání proběhne, ale zatím tuto informaci nechceme prozrazovat. Vše se fanoušci dozví za pár dnů na tiskové konferenci," řekl Sport.cz český boxer, který se už na zápas připravuje.

Dvaatřicetiletý Konečný boxoval naposledy koncem května, když obhájil titul mistra Evropy a interkontinentální titul organizace WBO v lehké střední váze. V Ústí porazil Francouze Husseina Bayrama. Hned poté se začalo spekulovat o možném klání s Dzinzirukem.

"Když to nebude Dzinziruk, tak se titulu vzdá a bude to někdo jiný. Myslím, že teď už to opravdu musí být, to jinak nejde. Porážím slušné soupeře, jsem vysoko na žebříčku. Uvidíme, záleží co manažer," řekl Konečný hned po utkání.

Pár dnů poté se objevila zpráva, že zápas by mohl proběhnout možná už i za pár týdnů, což Konečnému příliš nevyhovovalo, on si přál pozdější termín. „Čím později, tím lépe. Teď potřebuju oraz, alespoň dva měsíce," přiznal český boxer na konci května. Teď už zná termín - 30. září a boj o boxerský trůn.

Reklama

Související témata: