Hlavní obsah

Jára si za výkon v Teplicích letos už nezapíská

PRAHA

Fotbalový rozhodčí Jaroslav Jára může uložit píšťalku k zimnímu spánku. Komise rozhodčích ČMFS mu v úterý před posledním kolem podzimní části ligy udělila jednozápasový distanc za celkově nezvládnuté víkendové utkání Teplice - Sparta, které skončilo bezbrankovou remízou. Neuznaný gól Teplic z 59. minuty nicméně komise za chybu sudího nepovažuje.

Článek

Delegát utkání Jiří Stiegler ohodnotil Járův výkon průměrnou známkou 5. I z toho důvodu se celkovým výkonem sudího v tomto utkání zabývala Komise rozhodčích a pozastavila Járovi delegaci na příští utkání. Situaci při sporném gólu Teplic ale podle komise Jára řešil správně.

"Z detailního rozboru videozáznamu je zřejmé, že došlo postupně k několika přestupkům," vysvětluje komise v prohlášení, vydaném po jednání.

Fauloval i Rada

Nejprve se prý provinil teplický Mašek. "Pohledem 'zkontroloval' postavení brankáře a poté se k němu přemístil tak, že současně se k němu otočil zády, aniž by sledoval kde je míč. V okamžiku, kdy byl hráč Teplic s brankářem Sparty už téměř v kontaktu, vyskočil po míči, ale zjevně dříve, než by míč mohl hlavou zahrát. Tímto počínáním se hráč Teplic dopustil přestupku 'bránění soupeři v pohybu'.

:. ANKETA
Souhlasíte s rozhodnutím Komise rozhodčích? Skutečně neměl gól Teplic platit? Hlasujte v anketě na konci článku.

Faulem reagoval i gólman Sparty Blažek, který Maška viditelně odstrčil. Navíc se ale podle komise provinil i zadák Teplic Rada, od něhož se míč ve finále odrazil za brankovou čáru.

"Rada si strčením do sparťana Zelenky vytvořil prostor tak, aby se dostal do místa, kam měl míč dopadnout. Míč se pak odrazil do branky až v době, kdy hra byla již přerušena rozhodčím. Komise došla k závěru, že rozhodčí měl právo učinit takové rozhodnutí, které přijal na hrací ploše," hovoří se v prohlášení.

Předseda komise Jaroslav Melichar podle ČTK už před zasedáním odmítl svůj individuální postoj k záležitosti vyjasnit.

Reklama

Související témata: