Hlavní obsah

Nguyen může do ciziny. Zájem je i o Tomiče. Buď Slavia hned zaplatí, nebo nebude hrát, hlásí vedení Slovácka

Do radosti z výhry se mísily spekulace o odchodu opor Slovácka. Do vietnamské ligy může zamířit gólman Filip Nguyen. Z Hanoje mu přišla lukrativní nabídka. Slovenského beka Michala Tomiče pro změnu lanaří Slavia.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva brankář Filip Nguyen a Michal Kadlec ze Slovácka.

Článek

„Mám platnou smlouvu ve Slovácku a podle toho se momentálně řídím," připomněl Nguyen po úspěchu proti Budějovicím. Více nedokázal objasnit. „Uvidíme, jestli se něco seběhne v dalších dnech. Jsem připravený na obě varianty. Řídím se heslem, že co se má stát, to se stane. A čas až poté ukáže, zda to tak bylo dobře," přemítal Nguyen.

Dalším fotbalistou Slovácka, který má zaječí úmysly, je Tomič. Proto odmítl prodloužit v klubu z Uherského Hradiště smlouvu, která mu vyprší v červnu. Postoj vedení Slovácka je jasný. Buď slávisté za Tomiče zaplatí a hráč odejde hned, anebo nebude na jaře nastupovat k mistrovským duelům.

Hradišťský kouč Martin Svědík s takovým řešením souhlasí. „Nelíbí se mi jednání Michalových agentů. Člověka mrzí, když vidí, že na slovo některých lidí se není možné spolehnout," vadí trenérovi. Před časem si podobně počínal útočník Jurečka, ale i poslední půlrok za Slovácko pravidelně hrával. „Toto je jiný případ. Za Tomiče máme náhradu. I bez něj si určitě poradíme," říká rezolutně Svědík.

Reklama

Související témata: