Hlavní obsah

VIDEO: Ribéryho napadl fanoušek na trávníku. Šlehl ho šálou přes obličej

Berlín
Aktualizováno

Nepříjemný návrat do základní sestavy zažil hvězdný záložník Bayernu Mnichov Franck Ribéry. V závěru zápasu Německého fotbalového poháru v Hamburku na něj totiž zaútočil fanoušek domácího celku. Francouzského reprezentanta mohlo těšit, že Bayern nakonec zápas vyhrál 3:1 a postoupil do osmifinále.

Fanoušek zaútočil na Francka Ribéryho

 
Článek

Na Ribéryho pokřikovali fanoušci Hamburku vždy, když přišel do kontaktu s míčem. V 55. minutě domácí příznivce rozladil navíc i vstřelenou brankou na 3:0. Celý incident se ale odehrál v nastavení za stavu 3:1. Muž přeběhl šíři hrací plochy a bez varování na Ribéryho zaútočil šálou.

Francouz, který se do základní sestavy vrátil po nedávném zranění kolena, chtěl reagovat, ale hned si oplácení rozmyslel. A to i po tom, co na něj fanoušek Hamburku ukazoval zdvižené prostředníčky. Nakonec se dal na úprk, ale ochranka ho zachytila vzápětí.

"Naštěstí se nic moc nestalo. Bylo to těžké, já ho neviděl přibíhat," řekl po zápase v televizním rozhovoru Ribéry, jehož každý kontakt s míčem provázeli domácí fanoušci pískotem. Vedení Hamburku den po utkání oznámilo, že na výtržníka podalo trestní oznámení a zakáže mu vstup na stadión. Ribérymu se veřejně omluvilo.

Kadlecův gól nestačil

Celý zápas za Hamburk odchytal český brankář Jaroslav Drobný. Před Ribéryho střelou inkasoval také po střele Davida Alaby z přibližně 30 metrů a skóre v úvodu zápasu otevřel Lewandowski. Spoustu dalších šancí Bayernu ale český gólman pochytal a měl značnou zásluhu na tom, že Hamburk prohrál utkání 2. kola pouze 1:3.

Teprve potřetí v sezóně nastoupil za Eintracht Frankfurt útočník Václav Kadlec a připsal si druhý gól. Na hřišti Borussie Mönchengladbach se dostal do hry v 48. minutě a těsně před koncem snížil na konečných 1:2. Druhý tým bundesligové tabulky těsnou výhrou protáhl neporazitelnost ve všech soutěžích už na 16 zápasů a jedno utkání mu schází k vyrovnání klubového rekordu.

Reklama

Související témata: