Hlavní obsah

Slovan svým fanouškům cestu na Spartu po skandální řeži nerozmlouvá, objednal tisíc lístků

Bratislava

Víra, že se malér obřích rozměrů nebude opakovat, vládne na obou stranách. Sparta slibuje opatření. Slovan objednává vstupenky pro své fanoušky. Za týden - 6. listopadu ve 21.05 h - se exfederální fotbalové derby v Evropské lize hraje zase.

Foto: Jan Koller, ČTK

Výtržnosti v sektoru fanoušků Sparty způsobily přerušení utkání se Slovanem. Na snímku nastupují policejní těžkooděnci.

Článek

"Chceme, aby fanoušci podpořili mužstvo, pokud o to projeví zájem. Poradíme se a uděláme k tomu potřebné kroky," uvedl podle pravda.sk generální ředitel Slovanu Dušan Tittel, který do funkce nastoupil pár dnů před minulým střetnutím, v němž došlo ke skandální řeži fandů.

„Ještě jednou chci zdůraznit, že nás velmi mrzí, co se na zápase se Spartou stalo," pravil též Tittel v reakci na tresty, které vyřkla disciplinární komise UEFA.

Sparta kromě podmíněného zavření hřiště dostala pokutu 80 000 eur, Slovan 50 000.

„Podobný tvrdý trest jsme čekali, respektujeme ho," pokračoval Tittel a nejvíce ho tížily morální ztráty. „Uděláme vše, aby se něco takového neopakovalo," řekl.

Preventivní zrušení cesty fandů Slovanu do Prahy v úmyslu klub nemá. Objednal tisícovku vstupenek. Přitom na čtvrteční očekávaný vypjatý dohrávaný souboj v Trnavě žádní příznivci Slovanu necestovali. Prý proto, že vedení nikdo nepožádal o lístky. "Věřím, že střetnutí v Praze se uskuteční bez rušivých momentů," dodal Tittel.

Reklama

Související témata: