Hlavní obsah

Sparto, v pomoc zoufalého Slovanu nedoufej! Liduprázdné Pasienky dobyla i Myjava

Praha

Správný chlap drží slovo. A Jozef Chovanec po drtivé porážce na Letné přece slíbil Vítězslavu Lavičkovi, že Slovan se pokusí Spartě pomoci tím, že ve zbývajících zápasech skupiny I fotbalové Evropské ligy obere o body její konkurenty na postup. Slib kovaného sparťana má ale jeden zásadní háček. Slovenský mistr je v těžké krizi, v neděli doma prohrál i s Myjavou (0:1). Jak tedy může zaskočit Young Boys Bern, natož pak Neapol...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty David Lafata střílí úvodní gól utkání základní skupiny Evropské ligy proti Slovanu Bratislava.

Článek

Tristní návštěva, mizerný výkon, další porážka... Jen 691 platících diváků v neděli na Pasienkách sledovalo, jak slovenský mistr zabředl do ještě větší krize.

Už to vlastně není ani žádné překvapení. Oba prestižní pohárové duely se Spartou prohrál Slovan hladce a s celkovým skóre 0:7. Ve skupině I zatím nezískal ani bod a skóre má 0:14, takže slovenská média zahanbeně poznamenávají, že jejich zástupce je nejslabším účastníkem Evropské ligy.

„Zápasy se Spartou nás zcela obnažily," uznal Jozef Chovanec, který těsně před prvním vzájemným utkáním převzal mužstvo po dalším exsparťanovi Františku Strakovi.

Nedaří se nám, běduje Chovanec

Ani ve slovenské lize se obhájci titulu nevede. Tři dny po Spartě si na něj vyšlápla třetí Senica. Během reprezentační pauzy pak sice Slovan v domácím poháru vyřadil na jejich hřišti druholigové týmy Žiar nad Hronom (4:0) a Skalicu (5:3), v lize však doma zase padl se čtvrtou Myjavou (0:1). Slovan je tak v tabulce šestý a těšit ho mohou snad jen dva odložené zápasy k dobru.

„Pohybově jsme byli špatní, soupeř byl dynamičtější, agresivnější a ukázal větší vůli po vítězství. Nedaří se nám. Jak realizační tým, tak i hráči musíme zapracovat, aby se to změnilo," láteřil Chovanec.

Nedá se na nás dívat, úpí kapitán

Slovan ve čtvrtek hostí Bern, a pokud by ho porazil, Spartě i Neapoli by pak v souběžně hraném vzájemném utkání na Letné stačila i remíza k tomu, aby si oba týmy zajistily postup do jarní fáze.

Spoléhejte však na pomoc někoho, kdo kvalitním soupeřům vydrží vzdorovat maximálně tak úvodní poločas...

„První poločas proti Myjavě nebyl z naší strany špatný, ale šance zůstaly nevyužity. Pak následoval tradiční obraz z posledního období. V druhém dějství nám padla na hlavu deka a to je strašné. Pak se na nás nedá dívat, děláme chybu za chybou," uznává kapitán mužstva Igor Žofčák, že bída slovenského šampióna nemá konce.

Reklama