Hlavní obsah

Na Letné budu mít svůj fanklub, říká kapitán Neapole Hamšík

Neapol/Praha

Záložník Marek Hamšík je nejen kapitánem, ale i fotbalovým mozkem SSC Neapol. Ve čtvrtek povede svůj tým v předposledním utkání skupiny Evropské ligy na Letné proti Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Neapolský záložník Marek Hamšík v prvním duelu proti Spartě.

Článek

„Hodně se těším nejen do Prahy, ale hlavně na Letnou. Když jsem tam hrál naposledy, se slovenskou reprezentací tak jsme tam vyhráli v kvalifikaci o mistrovství světa 2010 2:1. Mám na ten stadión krásné vzpomínky a věřím, že ty čerstvé budou stejně pozitivní. Chceme tu s Neapolí vyhrát a potvrdit postup ze skupiny,“ přál si v exkluzivním rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Respektuje sílu Sparty, která v této sezóně vyhrála na Letné všechny zápasy kvalifikace Ligy mistrů i Evropské ligy. „Uděláme maximum, aby nás Sparta ničím nezaskočila. Pochopitelně doma bude mít obrovskou podporu fanoušků. Na Letné body moc nerozdává, všechno tu v evropských pohárech v této sezóně vyhrála. Očekávám od ní hodně ofenzivní fotbal. Myslím si, že by to mohl být dobrý zápas i pro diváky,“ konstatoval.

Na Letné bude mít i velkou podporu svých nejbližších a přátel. „Společně s tatínkem Richardem, který za mnou jezdí minimálně jednou za měsíc i do Itálie, jsme sehnali přes čtyřicet vstupenek, takže ze Slovenska přijede rodina a kamarádi, těch bude čtyřiadvacet. Asi dvacet přátel dorazí z Itálie. Budu tam mít docela silný fanklub,“ pravil s úsměvem.

Celý rozhovor s Markem Hamšíkem si přečtete ve středečním Právu. Hovoří v něm také o zákulisí slavného klubu a svoji roli kapitána. Dozvíte se, jak vycházejí se spoluhráčem Waltrem Garganem, který si vzal jeho sestru Michaelu a má, stejně jako on, dva malé kluky. Hamšík v obsáhlém interview také přiznává, že by bral naplnění „věštby“ Jaroslava Plašila, který řekl, že ve finále mistrovství Evropy 2016 se utká Česko se Slovenskem.

Reklama

Související témata: