Hlavní obsah

Kontakt tam byl, ale penalta se pískat nemusela, smutnil Kadeřábek

Bern

Obránce Pavel Kadeřábek byl u klíčového momentu, který rozhodl zápas v Bernu. Čtvrt hodiny před koncem zápasu za bezbrankového stavu, který posouval do jarních bojů Evropské ligy Spartu, hledal Steffen centrem před branku vysokého Hoaraua. K míči měl blízko i stoper švýcarského celku Vilotič, ale Kadeřábek jej podržel rukama a domácí obránce se skácel na zem, kde ho sparťanský bek ještě zalehl. Sudí nařídil pokutový kop, který Hoarau proměnil, byť si gólman Štěch na míč sáhl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský bek Pavel Kadeřábek (na trávníku uprostřed) vidí žlutou kartu za penaltový faul na srbského obránce Bernu Milana Vilotiče (4).

Článek
Fotogalerie

Byl to faul?

Nevím, musel bych se podívat ze záznamu. Byli jsme v souboji. On se přede mnou zastavil a já na něj spadnul. Kontakt tam byl, ale ne důrazný nebo úmyslný. Písknout to sudí nemusel, ale nařídil penaltu a my jsme z ní inkasovali rozhodující gól zápasu. Co k tomu říct víc...

Na konec podzimu přišlo zklamání. Jak je veliké?

Hodně. Po vypadnutí z kvalifikace Ligy mistrů jsme podzim dobře rozjeli. Bohužel jsme znovu nezvládli klíčový zápas a udělali jsme si na jinak solidní půlce sezóny kaňku.

Čím si vysvětlujete, že Sparta nezvládá venkovní pohárové zápasy a vyhrála jen v Bratislavě?

To je pravda, ale remízovali jsme ve Zwolle a postoupili do skupiny Evropské ligy. V Bernu jsme nepodali špatný výkon. Měli jsme dost šancí, abychom dali gól. Bohužel... Přišla penalta a pak jsme ani z těch dalších neskórovali.

Myslíte, že by některou ze šancí, které jste v Bernu měli, David Lafata proměnil?

Těžko říct. Tomáš Přikryl podal dobrý výkon. Kdyby byl na hrotu David, možná by branku dal, ale třeba také ne. O tom lze jen spekulovat. Prostě kvůli zranění nehrál a my jsme žádný gól nedali. Chyběla tomu jedna trefa.

Reklama