Hlavní obsah

Zlatan je v kurzu. Známky s Ibrahimovicem trhají rekordy!

Stockholm

Filatelisté, pozor! Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic není jen jedním z nejuznávanějších světových fotbalistů, v současné době je rovněž horkým artiklem pro sběratele. Pět miliónů exemplářů poštovních známek s hvězdným kanonýrem Paris St. Germain zmizelo díky objednávkám ještě před čtvrtečním zahájením prodeje, informoval na svém portálu deník Bild.

Foto: Profimedia.cz

Poštovní známka s podobiznou Zlatana Ibrahimovice.

Článek

„Ještě nikdy jsme nezaznamenali takový zájem," cituje list Britt-Inger Hahneovou ze Švédské pošty. „Prodali jsme pět miliónů kusů ještě před uvedením artiklu na trh, to je nevídané množství. Jeden zákazník si například koupil hned 1500 archů pro své přátele ve Francii."

Švédská pošta připravila k poctě nejlepšího fotbalisty země pět motivů, převažuje Ibrahimovicovo památné čtyřgólové představení v přátelském utkání proti Anglii v listopadu předloňského roku. Jeho závěrečná trefa, senzační nůžky z míst daleko za velkým vápnem, byla letos v lednu na galavečeru FIFA v Curychu vyhlášena nejkrásnějším gólem roku.

Jedna kolekce poštovních známek s Ibrahimovicovou podobiznou vyjde na 60 švédských korun (přibližně 180 Kč).

"Když mi chodí úřední korespondence, tak ty známky nejsou moc hezké. To se teď možná změní," glosoval s úsměvem projekt Švédské pošty dvaatřicetiletý Ibrahimovic.

Reklama