Hlavní obsah

Polička získala v Jilemnici ligový titul

V jilemnické sportovní hale se konal závěrečný finálový turnaj o mistra České republiky v sálovém fotbale-futsale. Final Four přineslo velmi zajímavé a atraktivní duely, když v závěrečném souboji o titul vyhrála Polička nad Stonavou 4:3 až po prodloužení. Třetí místo získali futsalisté Zlína a bramborové medaile zůstaly na obhájce prvenství - pražský Chemcomex. Záznamy všech utkání můžete najít na internetové televizi - www.net-tv.cz.

Foto: Novabrik Polička

Mistr České republiky VPS Novabrik Polička

Článek

V sobotním úvodním semifinále dominoval severomoravský tým ze Stonavy, který se na závěrečný turnaj posílil o dva slovenské reprezentanty Michala Nemétha a Marka Bahnu. Zlín odehrál velmi kvalitně především první zápas, ve druhém utkání mu při neúčasti Stojaníka takříkajíc došla šťáva. Stonava ukázala svoji vysokou kvalitu a druhý zápas proměnila ve svoji střeleckou exhibici.

Druhý semifinálový souboj Chemcomexu a Poličky nabídl strhující podívanou, ve které překvapivě tahali za kratší konec Pražané. I když jim vyšel vstup do prvního utkání a rychle vedli 2:0, svůj náskok neudrželi a v závěru byli rádi alespoň za srovnání skore z futsalky Fichtnera. Druhý zápas přinel opět skvělou podívanou, Polička hrála velmi dobře takticky a velmi dobře organizovanou defenzívou nakonec dokráčela až k vítězství. Hrdinou utkání byl autor hattricku Roman Netolický.

Souboj o 3. místo se dlouho hrál podle předpokladů, favorizovaní Pražané vedli záhy 4:1 a nic nenasvědčovalo o nějakém obratu v utkání. Zlín ale zásluhou třikrát proměněných devítek Ulmana srovnal do poločasu skore. Poté Blabla poslal Chemcomex do vedení, ovšem dvakrát nastřelil Blabla pouze tyč a když Šnidl pohrdl devítkou, tak se začalo schylovat k překvapení. Za Zlín 6 sekund před koncem po centru Juliny hlavou vyrovnal Světlík na 5:5. V prodloužení už byli psychicky nahoře zlínští hráči a útočník Haloda proměnil svůj výkon v One Men Show, když nasázel zkoprnělým Pražanům tři branky.

Finálový duel se v první půli proměnil v šachovou partii a čekalo se na úvodní chybu. Vysvobození přinesla úvodní branka Koudelky, který se štěstím prostřelil Hekeru. Stonava musela otevřít hru, na palubovku se dostal i polský legionář Sierota. V závěru tlak Premia sílil a to se dočkalo zaslouženého vyrovnání Bahnou. V obrovskou zápletku se proměnila poslední minuta. Stonava šla do vedení po chybě brankáře Dittricha, aby vzápětí stonavská obrana neuhlídala Šmerala, který 45 sekund před koncem vyrovnal. První prodloužení změnu stavu nepřineslo, i když stonavský Bahna nastřelil tyčku. Ve druhém vymyslel akci Slováček a Východočeši šli do vedení. Poslední hřebík do stonavské rakve zatloukl Chmelík a navždy odfoukl naděje Premia na zisk titulu. Polička si titul zaslouží kvůli své vůli, píli, taktické připravenosti a disciplíně.

Výsledky Final four Celostátní ligy v sálovém fotbale:

Sobota 3. 3. - semifinále:

Zlín - Stonava 1:2 a 5:8

Chemcomex Praha - Polička 4:4 a 1:4

Neděle 4. 3. - o 3. místo:

Chemcomex Praha - Zlín 5:8 po prodloužení

Finále:

Polička - Stonava 4:3 po prodloužení

Ocenění nejlepších hráčů:

Nejlepší hráč Final Four:

Matěj Slováček (VPS Novabrik Polička)

Nejlepší brankář Final Four: Ondřej Dittrich (VPS Novabrik Polička)

Nejlepší obránce Final Four: Michal Németh (SC Premium Stonava)

Nejlepší útočník Final Four: Tomáš Ulman (Futsal SMR plus Zlín)

All Stars Final Four v Jilemnici:

Ondřej Dittrich (VPS Novabrik Polička)

Matěj Slováček (VPS Novabrik Polička)

Tomáš Koudelka (VPS Novabrik Polička)

Tomáš Haloda (Futsal SMR plus Zlín)

Michal Németh (SC Premium Stonava)

Více na webu ČFSF

Reklama