Hlavní obsah

Pražskou Spartu povede Aleš Štorc. Tým zahájí přípravu 5. srpna

Praha

Sparta Praha vstupuje od nové sezóny také do nejvyšší futsalové soutěže a hned v prvním kole zahájí ročník televizním utkáním se Slavií. Milan Doruška, šéf pražského klubu, poodkryl pár informací z nově se tvořícího týmu.

Foto: Michal Pavlík, FAČR

Sparta Praha - futsal.

Článek

Trenérem mužstva bude Aleš Štorc, tedy současný trenér reprezentace sálového fotbalu. Z futsalového prostředí je znám ze svého působení v Benagu a pražské Slavii, kde také trénoval. V jeho pravomoci je i skladba kádru pro novou sezónu. „První jména už jsou jistá, na dalších se ještě pracuje," neprozradil posily Sparty v rozhovoru pro efutsal.cz Milan Doruška.

Sparta také usiluje o příchod zkušeného Martina Dlouhého z Bohemians 1905. „Bude hrajícím asistentem Aleše Štorce. Tréninkové jednotky povedou společně. Při zápasech se ale Martin bude soustředit na hru a koučování týmu bude mít z lavičky na starosti Aleš s druhým asistentem," vysvětloval Doruška.

Začátek přípravy naplánoval trenér na 5. srpna, což je přesně 42 dní do očekávaného derby 1. kola Chance futsalové ligy, ve kterém Sparta v hale Podvinný mlýn přivítá Slavii. Zápas se odehraje v pondělí 16. září od 20.15 hodin i před televizními kamerami České televize.

A jaké bude mít Sparta ve futsalu cíle? „Jsem realista, stejně jako moji spolupracovníci i hráči, kteří k nám přijdou. Samozřejmě, že chceme všichni vyhrát každý zápas - to je přeci cílem každého sportovního klání, být lepší než soupeř. Nicméně jsem pevně nohama na zemi a je mi jasné, že první sezóna bude jednoznačně konsolidační - a to ve všech směrech. Takže našim cílem je hrát takový futsal, který přitáhne do haly co nejvíce fanoušků a zajistí nám co nejvíce bodů," dodal v rozhovoru pro efutsal.cz Milan Doruška.

Reklama

Související témata: