Hlavní obsah

Sáloví fotbalisté prohráli na ME hráčů do 21 let ve Španělsku s Belgií až na penalty

Platja de Aro

Ve španělském letovisku Platja de Aro bylo v pondělí zahájemo mistrovství Evropy hráčů do 21 let za účasti české reprezentace. S tou si na úvod šampionátu los trošku zašpásoval, neboť jí přisoudil k premiérovému vystoupení obhájce prvenství z Belgie. Češi se však nezalekli favorizovaného protivníka, drželi s ním krok a podlehli mu až v penaltové loterii.

Foto: Milan Szabo

Z utkání České republiky a Belgie na ME hráčů do 21 let ve Španělsku

Článek

Ve španělském městě Platja de Aro začalo mistrovství Evropy hráčů do 21 let a v úvodní den byly na pořadu zápasy mezi Katalánskem a Ruskem a obhájcem prvenství Belgií s Českou republikou. V zahajovacím utkání porazili Katalánci Rusko a to nebývale vysoko10:0. Na jednu stranu to byl překvapivý výsledek, ale po přihlédnutí k okolnostem, Rusové totiž dovezli na Pyrenejský poloostrov velmi mladý mančaft, který tvoří základ pro MS hráčů do 20 let v roce 2014, se zase o tak obrovskou senzaci nejednalo.

Ve druhém utkání nastoupili naši reprezentanti proti Belgii. Naše reprezentace nastoupila ve složení: Morong - Ovčačík , Cenek, Doubravský , Opluštil - Sop, Bialek , Slobodnian, Bordáč na lavičce byli připraveni Křepelka, Brádle a nahradní gólman Kubica. Češi v utkání vedli od 11. minuty po náhrávce Ovčačíka skóroval hráč zlínského SMR plus Rostislav Slobodnian. Bohužel v 14. minutě naši udělali šestý faul, devítimetrový kop proměnil Dillien a určil poločasový stav.

Ve 23. minutě se Belgičané dostali do vedení po další brance Dilliena. Našim chlapcům se podařilo vyrovnat v 25. minutě brankou stonavského Opluštila. Ve 29. minutě se dostali Belgičané opět do vedení po brance Chantaha a v 36. minutě Belgičané zvýšili na 4:2 a hattrick zaznamenal Dillien. " Belgičané hráli dobře, jejich individuální technika byla neuvěřitelná. Ve hře jeden na jednoho nás převyšovali," poznamenal brněnský hráč Doubravský. Naši chlapci to ale nezabalili a v 38. minutě vykřesal naději po skvělé práci na pivotu Slobodnian a snížil na rozdíl jediné branky a aby toho nebylo málo, v poslední minutě se osvědčila stejná spolupráce jako při prvním gólu, kdy Ovčačík našel Slobodniana a ten zaznamenal hattrick a vyrovnal na 4:4.

"Jsem strašně štastný a rád, že jsem mohl týmu golově pomoct. Je to můj první hattrick v sálovce a o to víc mě těžší, že jsem ho docílil v reprezentačním dresu, " prozradil zlínský hráč a jedím dechem dodal. " Byl to zatím TOP zápas co jsem prožil. Utkání mělo úplně vše emoce, nasazení, krásné góly, spoustu šancí a penalty". Bohužel v penaltovém rozstřelu o bonusový bod právě zlínský rodák nedal a po sedmi sériích si Belgičané připsali bod navíc. Kapitán týmu Jan Ovčačík k tomu řekl. " Zápas byl velice vyrovnaný. Obě družstva hráli velice kvalitní sálovku a pro diváka to musel být krásný zápas, ale musím říct, že góly jsme Belgičanům darovali. Nechci jejich výkon snižovat, jejich individuální technika byla neuvěřitelná. Bohužel zápas dospěl do penalt a tam to je o štěští. To se přiklonilo na stranu Belgie. Ale z pozice kapitána chci tým pochválit, " dodal závěrem český hráč.

Zitra naši nastoupí od 13:30 proti Baskům a v brance by se měl objevit David Kubica , ale je v ohrožení start kapitána Ovčačíka, který má problémy se zády." Uvidíme po rozcvičení, chci hrát, ale pokud bych nebyl pro tým přínosem tak to nemá cenu," řekl Ovčačík." Byla by to velké oslabení a ohoržení naší produktivity, přece jen mě Honza přihrál na dvě branky", prozradil autor hattricku Rostislav Slobodnian.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.