Hlavní obsah

Sparta zaplatila za šestnáctiletého Kadlece klokanům 10 miliónů

PRAHA

Za deset miliónů korun koupila fotbalová Sparta teprve šestnáctiletého útočníka pražských Bohemians 1905 Václava Kadlece. Jde o rekordní transferovou sumu zaplacenou za takto mladého hráče v českém fotbale. „Tu částku nepotvrdím, ale ani ji nevyvrátím. Jenom dodám, že jestliže Kadlec svůj talent ve Spartě, anebo pak v zahraničním klubu zúročí, má Bohemka zaručený další zdroj příjmů,“ potvrdil pro Sport.cz ředitel klokanů Lukáš Přibyl.

Článek

Mladík Kadlec, jemuž bylo v březnu šestnáct, patří k největším talentům českého fotbalu. Na jaře hrál dorosteneckou ligu s hráči o dva roky staršími, v reprezentační sedmnáctce dal v jedenácti zápasech devět gólů. Však ho také magazín Hattrick zařadil v květnovém žebříčku na čtvrtou příčku za jeho klubového spoluhráče Morávka, plzeňského Lecjakse a brněnského Marečka.

„Je to supertalent, jenž všechny své vrstevníky výrazně převyšuje,“ nechal se pro Sport.cz slyšet manažer Pavel Paska, jenž Kadlece z Bohemians na Letnou přivedl a v neděli asistoval u podpisu tříleté smlouvy se Spartou.

Chovanec: Jde o rekordní sumu

„Sledovali jsme ho, chtěli ho, takže jeho přestup považujeme za jeden z největších úspěchů současného transferového období. Přestupovou částku neprozradím, ale mohu potvrdit, že se jedná o rekordní sumu zaplacenou Spartou za hráče jeho věku,“ informoval generální manažer fotbalové Sparty Jozef Chovanec.

I u Botiče si přestup nakonec pochvalují, protože hrozilo, mladík Kadlec by mohl zmizet v cizině za pakatel, jako talenti z jiných českých klubů. Vždyť minulý týden takto zmizeli v zahraničí Kadlecovi vrstevníci - šestnáctiletý plzeňský Marek Kysela a stejně starý sparťanský Milan Jirásek. Jejich mateřské kluby přitom dostanou maximálně 80 tisíc euro jako výchovné.

I Bohemka nakonec spokojena

„I z těchto souvislostí vyplývá, že pro Bohemku šlo v dané situaci o nejvýhodnější transfer, neboť už teď jsme za šestnáctiletého útočníka zinkasovali peníze přesahující cenu ligového  hráče a jestliže se v budoucnu prosadí, budeme na jeho cestě vzhůru dál profitovat,“ potvrdil pro Sport.cz ředitel Bohemians Lukáš Přibyl, že i klokani jsou nakonec s transferem spokojeni. Ve smlouvě o přestupu Kadlece do Sparty jsou totiž zahrnuty i bonusy odvíjející se od toho, kolik ligových zápasů za první tým Sparty Kadlec sehraje a případně kolik gólů dá, Bohemians pak budou participovat i na jeho případném přestupu do zahraničí.

„Moc se do Sparty těším a věřím, že se prosadím a odvděčím se klubu za důvěru, kterou do mě vložil,“ nechal se po podpisu smlouvy slyšet mladík Václav Kadlec.

Reklama

Související témata: